Filter
Sortera
Visar 10 produkter

Det finns standardcyklar, och så finns det Skeppshult. Skeppshult tillverkar premium standardcyklar. Den klassiska herr- och damcykelns Rolls Royce, helt enkelt. Varje cykel är resultatet av ett otroligt hantverk, utfört i de Småländska skogarna. Varje detalj är noga utvald för att ge dig maximal cykelglädje och livslängd.

Skeppshultcyklarna är pulverlackade på plats i Skeppshult vilket ger en helt ojämförbar finish. Ramarna tillverkas i stål vilket ger en otroligt komfortabel cykling, lång livslångd och låg miljöpåverkan.

Vi på Cykelkraft.se är stolta över att kunna erbjuda hela Skeppshults cykelsortiment med snabb leverans från vårt egna lager.

Skeppshult-cyklar

Cykelföretaget Skeppshult sätter fokus både på traditionsrikt hantverk samt modern teknik, och man har genom seklerna etablerat sig som en av de främsta tillverkarna av högkvalitativa cyklar. Man är en av få svenska cykeltillverkare som finns kvar, och man är faktiskt den enda som i obruten följd producerat egna ramar ända sedan starten 1911. Smålänningarna har även uppmärksammats internationellt, i Tyler Brulés magasin Monocle har man fått epitetet som en av världens främsta tillverkare av kvalitetscyklar.

Men trots att man har mer än ett sekel under bältet så är den ursprungliga grundidén fortfarande densamma: Att tillverka högkalibriga cyklar som funkar i de flesta situationer, både i vardagen och dessutom hela året runt. Samtidigt är man alldeles för nyfikna för att stanna kvar i något ”som var” och man siktar framåt både när det gäller miljö, teknik, design och tillverkning! 

Med tillverkning hemma i den egna fabriken

Samtliga cyklar från Skeppshult tål intensiv användning, de tål en hel del stryk, de tål att ses på, de tål att synas i sömmarna och de tål dessutom tidens tand. Anledningen är lika enkel som uppenbar; smålänningarna tillverkar alla sina cyklar själva, hemma i den egna fabriken. In kommer sex meter höghållfasta stålrör från SSAB (som är betydligt tåligare och lättare än vanligt stål) och ut rullar färdiga cyklar. Och inte vilka cyklar som helst, utan riktiga cyklar med "själ" som är speciellt anpassade för våra tuffa förhållande här uppe i Norden.

Med stolthet för hantverket och respekt för vår miljö

Som de flesta smålänningar så älskar man hantverk, och det implementeras fortfarande där det behövs och där det faktiskt gör skillnad. Man svetsar fortfarande en hel del för hand, man randar skärmar, ekrar hjul och monterar bara för att nämna några delar. Men man har samtidigt ingen romantisk syn på att hantverk ”alltid är bäst”. Utan modern teknik kan man idag inte bygga riktigt bra cyklar, så är det bara... MEN man släpper aldrig en cykel utan att den är synad av en människa, en livs levande cykelhantverkare av kött och blod!

Alla cyklar är fortfarande hantverksmässigt tillverkade nere i de småländska skogarna, och ledorden är precis desamma som för allt annat som skapas hemma i den helt egna fabriken. Det handlar om praktisk funktionalitet, klassledande hållbarhet, aktuella tillverkningsmetoder och en genuin respekt för den sköra miljön.

Hos Skeppshult tror man på, och lever efter, ordet närhet... närheten till naturen och miljön, närheten till ursprunget och till framtiden! Man har nyligen investerat i en helt ny automatisk rörlaser som gör massor av olika moment när man kapar och fogbereder stålet till ramarna. Allt för att de ska hålla så hög och jämn kvalitet som möjligt. All lackering sker i den automatiska och helt slutna pulverlackeringsanläggning. Att måla ramar för hand i en sprutbox håller helt enkelt inte längre, varken för miljön, resultatet eller för människorna som jobbar på Skeppshult.

Mer än 100 år av förstklassig skandinavisk formgivning

Dagens cyklar liknar visserligen de första modellerna som Skeppshult började tillverkade för mer än 100 år sedan, men dagens upplagor är såklart av en helt annan kaliber! Numera handlar det uteslutande om moderna cyklar med oerhört mycket lättare körkänsla och smidigare funktion, men de lutar sig fortfarande mot samma förstklassig skandinavisk formgivning! 

Hos oss på Cykelkraft hittar du hela Skeppshults imponerande breda sortiment av cyklar: allt från klassiska storsäljare som fyllt 30+ till vältränade elcyklar med högklassig kvalitetskänsla och bekväma glädjespridarna med 3-hjul för dig som vill sitta extra säkert i sadeln. Och du, precis som alltid erbjuder vi kostnadsfri hemleverans och fri montering samt injustering på alla våra cyklar!