Filter
Sortera
Visar 6 produkter

Schweizare med djupa rötter i Sun Valley, Idaho
Scott(Scott Sports) är ursprungligen ett företag med amerikanska rötter som startades av Ed Scott i Sun Valley, Idaho. Då, närmare bestämt 1958, handlade de om rör i aluminium för alpina skidstavar (som då främst tillverkades i stål och bambu) och än i dag pratar man faktiskt rätt mycket aluminium hemma på huvudkontoret.

Scott har numera sin bas i Schweiziska Givisiez och man utvecklar och tillverkar numera prylar för både cykling, skidåkning, motorsport och löpning. I slutet på 60-talet såg den första cykeln dagens ljus och i slutet av 80-talet skapade Scott en av de mest betydelsefulla innovationerna i cykelhistorien, det aerodynamiska styret som  Greg Lemond använde när han körde hem sin första seger i Tour de France. I dagsläget tillverkar man cyklar för en rad olika användningsområden och discipliner, men redan 1986 introducerade Scott sin första mountainbike och allt sedan dess har man haft ett järngrepp om tätpositionen i disciplinen. De senaste 10 åren har man skördat enorma framgångar på tävlingsbanorna, och med den sjufaldig världsmästare och olympisk guldmedaljören Nino Schurter i spetsen. Vårt samarbetar med Scott fokuserar på det vi tillsammans är allra bäst på, cyklar, elcyklar och alla former av tillbehör till dessa.

Innovation - Teknologi - Design

Vägen till överlägsna produkter styrs av förmågan att ständigt driva utvecklingen framåt, samt viljan att hela tiden förbättra och förädla. Scott samarbetar med några av de mest framgångsrika innovatörerna de skickligaste produktutvecklarna i hela branschen. En av dessa ingenjörer, Charley French, har hängt med från första början och denna numera 94-åriga triathlet har fortfarande samma målsättning, att skapa och designa högteknologiska produkter som underlättar för dig att hitta bättre vägar.

Människorna bakom Scott, med Charley French och hans kollegor i spetsen, har varit med och tagit fram massor av banbrytande produkter och Scott´s egna motto (Innovation-Teknologi-Design) genomsyrar kärnan på varje produkt som lämnar ritbordet.

Team, atleter och ambassadörer

Scott sponsrar flera framgångsrika internationella och nationella team, samt även individuella atleter och ambassadörer inom en rad olika disipliner, vill du vet mer så klickar du bara på någon av länkarna som du hittar i listan nedan.

Kvittot hittar du i resultatlistan!

Både Nino Schurter, Jenny Risveds, Matteo Trentin och Caleb Ewan har plockat hem högvis av titlar när de suttit på sina Scott´s cyklar. Och just Nino Schurter är utan tvekan världens mest framgångsrika MTB-cyklist och han kör såklart helst på sin Spark RC 900 Worldcup. Ända sedan 2007 har Nino tillhört SCOTT-SRAM MTB Racing Team och hans individuella resultatlista är inget mindre än galet imponerande... ett axplock hittar du nedan.

  • Vinnare av UCI Mountain Bike World Championships: 2009, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018 och 2019 
  • Vinnare av UCI Mountain Bike World Cup: 2010, 2012, 2013, 2015, 2017, 2018 och 2019 
  • Olympisk medaljör: 2008 (brons), 2012 (silver), 2016 (guld)

Att köpa Scott-cykel eller Scott-elcykel på nätet

Att köpa cykel hos Cykelkraft är alltid enkelt, och cyklar från Scott utgör såklart inget undantag! Vi föreslår att du hittar rätt hoj genom vår smidiga cykelväljare, där du enkelt kan filtrera fram rätt storlek genom att ange din kroppslängd. Känner du dig fortfarande lite osäker eller vill du ha ytterligare hjälp med att välja rätt modell så kontaktar du vår kundtjänst genom att ringa, maila eller chatta... du väljer såklart själv! När du väl hittat rätt cykel så monterar, finjusterar och provcyklar vi din cykel innan vi helt utan extra kostnad fraktar den hem till din dörr. Har du köpt tillbehör i samma beställning (t.ex. en pakethållare eller en cykeldator) så monterar vi givetvis även dessa på din cykel innan vi skickar den hem till dig. Låter det enkelt? Det ska det vara!

Hos Cykelkraft hittar du i princip hela Scott sports imponerande breda sortiment: allt från de olympiska mästarna till de urbana pendlarna och de extremt populära juniormodellerna. Kategorier som Scott elcyklar, Scott barncyklar, Scott hybridcyklar, Scott mountainbike mtb, Scott kläder, Scott cykelhjälmar m.m. Produkter från Scott för herr, dam och barn i olika tum och storlekar.

Scott cyklar från Scott sports - no shortcuts

Scott är ett av Sveriges populäraste cykelmärken med både OS-medaljer och flera vinster i världsmästerskap i bagaget. Tack vare sina innovativa processer har de skapat otroligt många framgångsrika cykelmodeller såsom Endorphin, deras första MTB i kolfiber som vann flera mästerskap. 2003 skapade Scott Genius-serien som än idag är otroligt bra heldämpade mountainbikes för stigcykling. Fyra år senare presenterade dem Scott Addict – den snabba och effektiva landsvägscykeln som bara vägde 7,9 kg. 2011 skapade Scott tillsammans med Bosch sina första elcyklar som idag är allt ifrån elassisterade standardcyklar, till hybrider och även E-MTB.

Scotts cykelsortiment

Idag erbjuder Scott barncyklar, standardcyklar och elcyklar, landsvägscyklar, mountainbikes och bmx-cyklar. Samtliga Scott-cyklar är i otroligt bra kvalité och trots att de har cyklar i så många olika kategorier lyckas de ändå vara innovativa och ledande inom samtliga. Om något får man kanske säga att de är lite bättre på MTB än något annat, där har de trots allt guld i alla stora XC-tävlingar, från OS till Världscupen, Cape Epic och VM.

Scotts cykelserier

Scott har otroligt många olika cykelserier och vi erbjuder dem alla på Cykelkraft.se. Hos oss hittar du Scott Addict, Scott Addict CX, Scott Addict Gravel, Scott Addict RC, Scott ARX, Scott Aspect, Scott Contessa, Scott eRIDE, Scott Fatbike, Scott Foil, Scott Future Pro, Scott Gambler, Scott Genius, Scott Junior, Scott Metrix, Scott Plasma, Scott Ransom, Scott Scale, Scott Silence, Scott Spark 2022, Scott Speedster, Scott Speedster Gravel, Scott Sub Comfort, Scott Sub Cross och Scott Sub Sport.

Handla din Scott-cykel hos Cykelkraft

Vi tror otroligt mycket på Scott som varumärke och försöker därför alltid ha hela deras sortiment på cykelkraft.se. Väljer du att köpa en Scott-cykel utav oss kan du vara säker på att du får otroligt bra cykel till ett fördelaktigt pris.