Det finns inga produkter som matchar urvalet

Ridley-cyklar

Vill du ha en cykel med ett brett register som inte sviker i de tuffaste terrängerna eller brantaste backarna? Låt oss då introducera dessa grymma Ridley-cyklar för dig! De är främst mountainbikes och racercyklar du finner i Ridleys fina utbud men inom olika genrer. Vill du ha en Ridley-mountainbike så finner du både heldämpade och hardtails som är utmärkta för att köra Cross Country med. Är du däremot ute efter en racercykel så finner du såväl renodlade racercyklar som Cyclocross’s och Gravelbikes.

Väljer du att investera i en Ridley-cykel kan vi garantera dig att du får mycket cykel för pengarna. Flertalet av deras cyklar är tillverkade i det omåttligt populära rammaterialet kolfiber, vilket är både lätt och stryktåligt. Ridley har cyklar i alla prisklasser allt från ”billigare” varianter till lite mer exklusiva modeller.

Historien om Ridley Bikes

Det var 1997 Ridley började sin resa tack vare grundaren Jochim Aerts. Han växte upp i Belgien, ett land där cyklingen är en stor del av kulturen. Han drömde om att bli nästa Eddy Merckx men fick mycket inspiration ifrån hans äldre bror som tävlade på en hög nivå bland ungdomscyklister. Han deltog i sitt första cykellopp redan som 14 åring men beslutade sig några år senare att senare att ta en annan väg för att göra sig ett namn i cykelvärlden.

Innan Ridley-cyklarna började produceras ägnade Aerts först en tid åt cykelmålning och svetsning. Efter att lyckats bemästra både de inre och yttre faktorerna i cykelbyggande valde han att gå sin egen väg och bygga sina alldeles egna cyklar. Målsättningen var att skapa cyklar anpassade varje enskild individs unika körstil. Namnet på hans nya cykelmärke hämtade han inspiration ifrån från sin favorit filmregissör Ridley Scott, därav Ridley Bikes.

Mycket har hänt sedan Ridley startade, bland annat har de satt flera industristandards och skapat flera innovativa material. Flertalet cyklister har plockat hem medaljer på Ridley-cyklar, flera av dem i VM dessutom. Men än idag fortsätter Ridley Bikes med att pusha gränser inom cykelvärlden och skapa cyklar som passar cyklisten som handen i handsken.

Köp Ridley-cykel online

Hos oss är de enkelt att handla Ridley-cykel. För att göra de lättare för dig att hitta din personliga favorit kan du alltid ta hjälp av våra smarta filtreringar. Där kan du få fram rätt cykel för dig baserat på allt från bromstyp till bakväxelserie. Skulle du vilja ha lite mer inblick i Ridley’s utbud kan du alltid vända dig till våra cykelexperter. De kan allt om Ridley och hjälper dig mer än gärna att välja rätt cykel för just dig. När du hittat din favorit och lagt en beställning kan du luta dig tillbaka i soffan och njuta, vi monterar nämligen din nya Ridley-cykel till perfektion innan vi levererar den hem till din dörr utan extra kostnad. Sen är de bara för dig att knyta cykelskorna och ge dig ut med din nya stigmumsare eller racerhoj!