Filter
Sortera
Visar 1 produkter

Inget går upp mot en lång söndagstur på landsvägscykeln i glada vänners sällskap. Här på cykelkraft hittar du riktiga hastighetsmaskiner som hjälper dig att hamna först i klungan och som får dina kompisar att stirra på dig med avund. Vi säljer landsvägscyklar från bland annat Scott, Merida, Superior, Trek m.fl.

Landsvägscykel

För dig som älskar fart och som tycker om cykling som träningsform så finns det ingen bättre cykel än en landsvägscykel. Landsvägscyklar är nämligen riktiga hastighetsmaskiner som är anpassade för att ta dig så snabbt fram och så långt som dina ben bara orkar. Dess geometri är anpassad för att minimera luftmotståndet och dess vikt brukar vara låg, allt för att du ska kunna ta dig fram i höga hastigheter så snabbt det bara går. Landsvägscyklar trivs bäst på asfalt, men kan såklart hantera grusigt underlag som korsar er väg. Att cykla landsvägscykel är bra på så många olika sätt, oavsett om du bara tar en liten motionsrunda med några kompisar eller om du tävlar. För inget slår den frihetskänslan som du känner när du sveper fram på din landsvägscykel samtidigt som du känner hur pulsen stiger och kroppen arbetar. Landsvägscykling är helt klart cykelglädje i dess absolut renaste form.

Vad karaktäriserar en landsvägscykel?

Det som kanske mest särskiljer landsvägscykeln från andra cyklar är dess bockstyre och smala däck. Ett bockstyre tillåter dig som cyklar att variera din position mer eftersom du antingen kan greppa den övre sidan av styret eller undersidan. Det lägre greppet ger en mer framåtlutad körstil och minskar på så sätt luftmotståndet som bidrar till att du kan komma upp i högre hastigheter. Cykeldäcken brukar oftast inte vara mer än 23-25 mm breda och ofta nästan helt sakna däckmönster, allt för att minimera rullmotståndet. Landsvägscyklars hjul brukar också ofta vara utrustade med betydligt färre ekrar än till exempel mountainbikes och hybridcyklar. Anledningen till detta är att ett landsvägshjul inte behöver vara lika robusta som MTB’s och hybriders. Dessutom vet du som cyklat landsvägscykel tidigare att alla gram som går att plocka bort från sin landsvägscykel är en seger, även om det bara rör sig om några färre ekrar.

Köp landsvägscykel online

Här på Cykelkraft hittar du ett stort utbud av landsvägscyklar till riktigt bra priser. Vi har landsvägscyklar i alla prisklasser så du har möjlighet att välja mellan allt från lite enklare modeller till modeller som passar i Tour de France. Landsvägscyklarna du hittar hos oss är antingen tillverkade i kolfiber eller i aluminium och finns i både dam- och herrmodell. Dammodellerna har ett lägre insteg och kortare avstånd till styret. Några av varumärkena som du hittar bland våra landsvägscyklar är:

  • Merida
  • Trek
  • Superior
  • Scott
  • Nishiki
Landsvägscykel

Vi vet att det finns mycket att välja bland och att det kan vara svårt att veta vad man behöver. Ska jag ha få eller många växlar? Mekaniska eller hydrauliska bromsar? Aluminium eller kolfiber? Alla dessa frågor som du eventuellt kan förväntas ha kan du få hjälp av vår cykelexperter att besvara. De hjälper dig gärna att hitta dina nya hastighetsmaskin här på Cykelkraft.