Filter
Sortera
Visar 2 produkter

Eftersom tjejer generellt har kortare överkropp och armar än vad killar har är de damspecifika racercyklarna ofta lite kortare mellan sadel och styre. En damanpassad sadel och ett något smalare styre är annat som brukar skilja.

Självklart finns det inget som säger att du som tjej inte kan välja en ”vanlig” racercykel. Många gånger behövs inte ens några anpassningar men en damanpassad sadel kan vara en bra uppgradering. Dock är vårt råd att först cykla några mil på cykeln innan du göra några uppraderingar, smaken är som sagt som baken… 

Racercyklar för damer, tjejer och kvinnor

Nu för tiden finns det produkter som är specifikt anpassade för tjejer, cyklar är en av dessa produkter. Det kan ibland tyckas att en centimeter här eller där inte gör någon skillnad mot en herr cykel, men det är just denna lilla skillnad som gör hela cykelupplevelsen.  

Den största skillnaden mellan en herrcykel kontra en dam/tjejcykel är framför allt att en tjejcykel är betydligt kortare i ramen. Oftast har tjejer kortare överkropp och armar men längre ben, jämför man en specifikt byggd cykel för tjejer mot en traditionell herrcykel ser man tydligt att höjden på ramen kan vara den samma men tjejcykeln är betydligt kortare i ramen.
I och med att tjejcykeln är kortare så får man en bekvämare körställning som tjej, jämfört med en herr cykel som är längre. Styret kommer närmre kroppen och det blir inte känslan av att man ligger över cykelramen, i längden en mycket behagligare körställning.

En racercykel är endast tillverkad för att cyklas på asfalt och snabbast möjligast. Ramen på en racercykel i prisklassen under 15-18000kr oftast tillverkad i aluminium och prisklasserna uppåt är tillverkade i karbon.
På en racercykel är det viktigare att man har rätt sittställning än på exempelvis en MTB eller standardcykel, dels kör man längre sträckor i samma sittställning på en racercykel. Vi erbjuder i vår butik en enkel bikefitting med mätning och programvara från Shimanos bikefitting program. Allt för att du skall få rätt cykel och att du sitter rätt.
På vår hemsida kommer köpguiden att utvecklas så att du hemifrån själv kan mäta in rätt cykelmodell och storlek på cykeln samt att få fram vilket mått sadel och styre skall sitta på.