Filter
Sortera
Visar 4 produkter

Passion och innovativa idéer är stark motivation för entreprenörer. Historien om Principia är ett lysande exempel på detta! Tre unga danska triathleter hade inte råd att köpa de fantastiska amerikanska triathlonramarna av Gary Klein 1989. Det var anledningen till att de bestämde sig för att börja konstruera egna ramar i en källarlokal i danska Ålborg. En ny aluminiumlegering valdes som även visat sig vara starkare än den som legat till grund för Gary Kleins framgång. Med detta var sensationen ett faktum.

Det var de tre grundarnas entusiasm för triathlon som grundade Principia, men det var landsvägscyklar som drev företagets explosiva tillväxt på 90-talet. Främsta anledningen var genom fantastiska testresultat i tyska cykeltidningar som skrev om de revolutionerande ramarna.

Principia sponsrade även danska Team Chicky World samt Team Acceptcard och senare större lag såsom Team Fakta och Linda McCartney Pro Cycling Team.

År 2006 tog den danska cykelkoncernen HF Christiansen med sina stora resurser över utveckling och produktion. Men den ursprungliga drivkraften att erbjuda cyklar med fantastiska egenskaper genom innovation och erfarenhet finns kvar och utvecklas konstant.

Principia-cyklar - kvalitet från danmark

Mycket bra saker hände på 90-talet. Internet gjorde entré i de flesta svenska hushåll, Tacogrejer blev dedikerad en egen hylla i matbutikerna, Sveriges fotbollslandslag tog VM-brons och Principia grundades. Det hela började med en ram, en ram som det inte hade råd att betala. Där i början på 90 talet föddes idén hos tre unga killar från Aalborg att de skulle bygga en snabb cykelram och det var startskottet för Principia. Principias ramar skulle ha den perfekta balansen mellan styvhet och vikt för att få ut mer av pedaltrampet.

principia cykel

Principas cykelsortiment

Även om det hela började med en ram så slutade inte deras innovation där. Kompletta cyklar för nordiska förhållanden är vad Principia idag tillverkar. Principa-cyklar är perfekt till motionären, det är nämligen designade, utvecklade och testade av välkända danska cyklister som vi ambitiösa nordiska cyklister får njuta av att cykla på. Bland deras sortiment finner du mountainbikes, racercyklar och barncyklar. Hos oss hittar du Principia-cyklar som är tillverkade i både aluminium och kolfiber, stela och dämpade framgafflar, med allt från 6 till 27 växlar.