Filter
Sortera
Visar 14 produkter

Här finner du ett stort utbud av mountainbikes från de kända tillverkarna Trek, Scott, Merida, Superior och Rock Machine. Köp din mountainbike hos oss - vi har kunskapen och sortimentet. När du köper mountainbike på cykelkraft.se får du alltid mycket kvalitét för pengarna. Hemleverans och färdigmonterat!

Mountainbike - Billiga MTB på nätet

Här finner du ett stort utbud av mountainbikes från de stora tillverkarna såsom Scott, Superior, Merida, Trek och många fler. Det finns MTB-cyklar för alla - från billiga ungdomscyklar till dyrare långloppscyklar, aluminiumramar och carbon-/kolfiberramar, 26”, 27,5” och 29” modeller.

Mountainbiken är förmodligen en av de vanligaste cykeltyperna i Sverige. Den används av barn, vuxna som cyklar i skogen, vuxna som cyklar till jobbet, de som vill ha en riktigt tuff cykel i stan - ja av nästan alla!

Vad är speciellt med en MTB?

En mountainbike, som brukar förkortas till MTB, är ursprungligen en cykel som användes i skogen - på berget (därav namnet). De hade alltid 26"-hjul, men idag är 27,5" och 29" de vanligaste hjulstorlekarna. Idag är användsningsområdet mycket bredare, och det är en smidig och bekväm allroundcykel för den som vill kunna cykla lite överallt.

Billiga mountainbikes och lyxiga mountainbikes?

Hos Cykelkraft.se hittar du som vanligt ett otroligt brett sortiment av mountainbikes. Vi har billiga mountainbikes för dig som vill börja cykla i skogen (eller för kidsen som vill ha något tufft till skolan), vi har också lyxiga modeller från toppvarumärken på marknaden. Det som primärt skiljer en billig mtb från en lite dyrare mtb är följande:

  • En billigare mtb har ofta en tyngre och mindre styv ram
  • En billig mountainbike har ofta lite enklare växlar som fungerar utmärkt för enklare cykling, men som tappar prestanda och precision vid tyngre påfrestningar
  • En billig mountainbike har ofta en lite enklare framgaffel, vilket gör att stötupptagningsförmågan inte är lika hög och att kraftförlusten ökar (en framgaffel "stjäl" en del av kraften du lägger på att trampa)
  • En billig mountainbike väger oftast mer än en lite dyrare variant

Köp mountainbike online

När vi på Cykelkraft.se säljer cyklar online monterar, justerar och testar vi cykeln innan vi levererar den hem till din dörr. Mountainbikes är inget undantag, utan vi lägger både kärlek och tid på att se till att din nya mountainbike är i perfekt skick när den kommer hem - du vill ju ut och cykla direkt!

MTB

Olika typer av MTB

Vi har alla typer av MTB's du kan tänka dig - hardtails, heldämpade mountainbikes, fatbikes, enduro, trail mm. Vi har även så kallade damspecifika mountainbikes. Det innebär inte att det endast är kvinnor som kan använda dessa, eller att kvinnor är begränsade till att välja en sån modell utan endast att möjligheten finns att välja en MTB med lägre insteget och ett kortare avstånd till styret. För dig som vill ha lite assistans när du cyklar så har vi dessutom el-mountainbikes som ger dig den där extra pushen som kan behövas när man kämpar upp för branta backar.

Cross country - XC

En Cross Country cykel är för dig som gärna kör terräng på lite enklare underlag där fokus ligger på fart och distans. En Cross Country-MTB kan vara en hardtail eller en heldämpad MTB och Hjulstorleken antingen 27,5” eller 29” tum. De har ofta en lägre vikt och kortare slaglängd för en effektivare kraftöverföring. Cross Country är den bredaste och mest populära kategorin inom MTB eftersom du kan cykla i princip överallt.

Trail

Trailcyklar är MTB-cyklar som är anpassade för att köras på snåriga skogsvägar, tuffa leder och i allmänhet mer teknisk cykling i skogen. Trail-MTB’s är oftast heldämpade och utrustade med dropperpost så att du snabbt ska kunna höja och sänka sadeln beroende på underlaget. De har ofta en längre slaglängd och en smidig geometri för att klara alla hinder som skogen kan erbjuda. Trailcyklar funkar utmärkt även för XC-cykling även om de ofta inte är lika race-inriktade.

Enduro

Enduro-cyklar klarar riktigt tuffa utförslöpor med hopp och luftfärder. Men de är samtidigt är tillräckligt lätta och effektiva för att du ska kunna ta dig mellan stigarna. Dessa MTB-cyklar har en längre slaglängd, grövre däck med ordentligt grepp för att du ska kunna cykla uppför berget såväl som nedför. En Enduro-mountainbike är utrustad med både bakdämpare och framdämpare för att kunna hantera även de riktigt avancerade hinder som terrängen har att erbjuda.

Downhill

Downhill-MTB’s är heldämpade mountainbikes med tåliga komponenter för att kunna hantera det som många kallar för cyklingens störtlopp. Här handlar det om att ta sig ner för backar och berg så fort som möjligt. Därför har dessa MTB-cyklar en slaglängd mellan 160 mm – 220 mm, är lågviktiga och utrustade med hydrauliska skivbromsar. Downhill-cyklar är också mer bakåtlutade, detta för att undvika en framåtlutning i en brant backe.

Aluminium eller kolfiber på din MTB?

De vanligaste materialen på mountainbikes är aluminium samt kolfiber och båda varianterna hittar du hos oss. Kolfiber är ett lättare material än aluminium men ändå stryktåligt och styvt. För dig som vill köra XC race och fokus ligger på tiden så är kolfiber rätt materialval. Aluminium är däremot ett väldigt prisvärt material som bidrar till goda köregenskaper. Vi har dessutom några enstaka mountainbikes i stål, dessa är otroligt hållbara och om ramen skulle gå sönder går det ofta att laga.