Filter
Sortera
Visar 2 produkter

Att ge sig ut i skogen och köra stig är något man aldrig tröttnar på, och med en trail-mountainbike så tar stigarna aldrig slut. Du hittar ständigt nya. Och du upptäcker att dom där tekniska partierna inte är hinder utan utmaningar. Dagens trailcyklar är så mångsidiga att dom klarar en heldag i skogen, både uppför och nedför, och gör inte bort sig på XC-loppen heller. Med 120-150mm i fjädringsväg klarar du det mesta som en skog kan bjuda på och med moderna länkage och lätta ramar går det fort när du trampar på också. Oavsett om du föredrar 27.5” eller 29” så finns det en trail-modell att hitta. En trail-MTB är kanske inte rätt cykel för dig som jagar rekordtider, men rätt cykel för dig som jagar nya utmaningar.

Trail-MTB

På en trail-mountainbike blir det aldrig en tråkig stund. Det är en MTB som är anpassad för att köras på snåriga skogsvägar, tuffa leder och härliga spår. På trail-mountainbikes är det snarare regel än undantag med bakdämpare men såklart finns det trail-mountainbikes i form av hardtails också. Dessa brukar då vara utformade med en speciell ram och längre framgafflar. Trail-mountainbikes med bakfjädring brukar ha en fjärdingsväg mellan 120-160 mm och är utformade för att tugga sig igenom steniga partier och teknisk terräng. När det kommer till hjulstorlek på trail-MTB’s brukar de vanligtvis vara 27,5” eller 29” hjul. Flera av dagens trail-MTB’s är utrustade med dropperpost så att du snabbt ska kunna höja och sänka sadeln beroende på terrängen och dess utformning.

Här på cykelkraft.se hittar du mängder av trail-mountainbikes i alla prisklasser. Så har du planer på att ge dig ut i skogen inom en snar framtid och är sugen på att investera i en trail-mtb så hittar du den här. Om du är osäker på vilken du ska välja är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra cykelexperter. Det kan allt om trail-cyklar och hjälper dig mer än gärna att hitta en cykel som överensstämmer med dina behov och önskemål. När du köper din trail-mountainbike hos oss så levererar vi den hem till din dörr, monterad, testad och justerad.