Filter
Sortera
Visar 138 produkter

Mountainbike 27,5"

Under en lång tid så har du haft valmöjligheten mellan 26” och 29” däck på din mountainbike. Du har kunnat välja mellan den klassiska 26” som har bättre manövrering eller 29” som har bättre rullegenskaper. Nu har du valmöjligheten att ta det bästa ifrån två världar och kombinera i ett. Cykel tillverkarna har äntligen introducerat 27,5” däck på flera av deras mountainbikes. Med dessa däck kan du balansera en cykels allra viktigaste egenskaper, grepp, vikt, acceleration och rullegenskaper i terräng. Vi på cykelkraft tänkte först att 27,5-tums däck var något uppblåst, oj så fel vi hade! Vi tog en tur med en varsin mtb utrustad med 27-5 tums däck för att undersöka saken.

Det mest signifikanta med däcken var att vi hela tiden hade ett otroligt bra grepp trots varierade underlag, detta resulterade i att vi kunde cykla otroligt snabbt utan att bekymra oss för greppet. Även om vi nådde otroliga hastigheter så var det aldrig något problem att manövrera cykeln. Vi rullade över stenar, grus, löv, rötter och gropar utan att känna oss det minsta oroliga. Självklart finns det lägen där man behöver bromsa även om greppet är otroligt bra, det intressanta var att vi var uppe i samma hastighet på bara några sekunder igen. Accelerationen är otrolig även om däcken är så pass stora som dom faktiskt är, det fanns en viss skillnad mot 26-tums däck som accelererar något bättre men skillnaden var knappt märkbar.

Efter vårt test av 27,5-tums mountainbikes så tvivlar vi inte en sekund på att detta kommer vara årtiondes succé hos MTB fantasterna, världens bästa MTB-cyklist Nino Schurter är lika imponerad av den nya däckstorleken som oss, han har nämligen gått över till att köra 27,5” mountainbike på heltid. Skulle du vara osäker på vilken däckstorlek du vill till din mountainbike så kommer du garanterat inte bli missnöjd om valet landar på 27,5” MTB.