Filter
Sortera
Visar 2 produkter

En heldämpad mountainbike är ofta ett måste för dig som vill cykla nedför berget i stället för uppför, och för dig som vill ta med hojen till de byggda lederna och banorna i t.ex. Åre och Sälen. Men en heldämpad mountainbike är idag långt ifrån en ren utförscykel, de flesta av oss skulle garanterat cykla mycket fortare på i stort sett alla typer av underlag, oavsett om stigen lutar nedför eller uppför. Mycket har hänt sedan de första heldämpade mountainbikearna såg dagens ljus, och idag finns det heldämpade mountainbikes för alla typer av cykling och inte bara för downhill eller extrem utförscykling. 

Heldämpade Mountainbikes - Köp billiga Mountainbikes på nätet

Med heldämpat menas det att alla cyklar i denna grupp har fjädring fram och bak. Extremt bekväma cyklar för den som ledsnat på att det är stötigt när man cyklar i skogen, med denna typ av cykel slipper man känslan av att man skulle behöva tandskydd.
De flesta heldämpade cyklar har idag ”lockout” till fjädringen, med det menas det att fjädringen fram och bak kan låsas. Användbart när man exempelvis vill ställa sig upp och ta i.

Ram i kolfiber eller aluminium?

För dig som tävlar, tränar, eller säg, vill få ut maximalt av din cykling är en mtb med ram av kolfiber att föredra. Med kolfiberram kan du optimera din cykel och ramen på ett helt annat sätt än med aluminiumram. För dig som är vardagsmotionär och cyklar motionslopp är en aluminiumram ett väldigt bra val.

mtb kolfiber

Köp din MTB online på Cykelkraft.se

Har du funderingar eller behöver du hjälp med ditt köp? Hör av dig till våra cykelexperter på Kundservice. De kan allt om mountainbikes och svarar gärna på dina frågor.