Filter
Sortera
Visar 36 produkter

Enduro-MTB

Innan vi ger oss in på Enduro-MTB’s och dess geometri måste vi först redogöra för detta något splittrade begrepp Enduro. Enduro är en tävlingsform där man kombinerar de roliga från downhill med de lite mer extrema från Cross country. Du får helt enkelt de bästa av två världar om du snöat in dig på Enduro-cykling. Under Enduro-tävlingar brukar man dela in i flera olika banor med både mycket nedför och längre sträckor med tuffare terräng. På dessa banor klockas man och tiderna slås sedan ihop och den med lägst totaltid vinner!

Vad är en enduro-mountainbike?

En Enduro-MTB är en cykel som är byggd för att hålla, med bra fjädring. Ramen är stark och robust och har en fjädringsväg på cirka 150 mm. Rammaterialet kan vara i antigen aluminium eller kolfiber. Den har ett brett register eftersom den ska klara av såväl tuffa nedförsbackar som sega uppförsbackar och samtidigt klara av den snåriga terrängen. En Enduro-mountainbike är utrustad med både bakdämpare och framdämpare för att kunna manövrera den varierande terrängen. Hjulstorleken kan variera men för den som vill köra mer tekniskt är 29” att föredra medan 27,5” passar bättre för den som vill få in ett bra rull. Något som däremot är att föredra när man kör Enduro är en dropper post som gör att du kan justera sadelhöjden.

Köp Enduro-MTB online

Enduro MTB

Har du planer på att börja med Enduro-mountainbiking men har svårt att veta vilken MTB du ska välja? Hör i sånna fall av dig till våra cykelexperter i kundtjänst! De kan allt om Enduro-MTB’s och hjälper dig mer än gärna att hitta rätt cykel för just dig.

Vi har ett brett utbud av Enduro-hojar till såväl tjejer som killar från kända varumärken som Ibis, Rock Machine, Yeti och Merida till riktigt bra priser. Vi har både vanliga modeller men även några enstaka elassisteradeEnduro-MTB's för dig som vill ha lite hjälp på traven i de där tröga uppförsbackarna. Majoriteten av Enduro-cyklarna du hittar hos oss är tillverkade i det populära materialet kolfiber men du finner även en del cyklar i aluminium.