Filter
Sortera
Visar 1 produkter

Vill man hoppa, trixa, eller bara ha kul på sin cykel så är en dirt/street-cykel det rätta alternativet. En mindre ram designad för att inte vara i vägen samt hålla nere vikten på cykeln gör detta till en riktigt skön cykel för dig som testa den lokala BMX-banan eller se vilka hopp din lokala omgivning kan bjuda på. Med hjul och däck som klarar påfrestningarna vid hopp, en liten sadel sänkt i botten och en gaffel som tar bort dom värsta stötarna är denna cykel designad för att hoppa och lattja med. Inget för dig som vill cykla långt men absolut något för dig som vill hoppa högt.

Dirt-MTB och Street-MTB

Här hittar du vårt fina och prisvärda sortiment av dirt- och street-MTB’s. Dessa mountainbikes är perfekt för dig som är ute efter en cykel att trixa och hoppa med men som inte är lika intresserad av långa turer i snåriga terränger. Med andra ord är dirt-MTB och street-MTB den perfekta cykeln för dig som är ute efter något riktigt kul att lattja med

Dirt- eller trialcyklar som de också kallas är en speciell form av MTB. Dirtcyklarna har mycket låga ramar, extra breda styren, lågt utväxlade och även i många fall single speed växlade (menas med att de endast har en växel, men ingen fotbroms). Sadeln är liten och sitter mycket lågt. Denna speciella konstruktion beror på att cyklarna används för körning på hinderbana där man måste ha maximal koll på cykeln och balansen. Cyklisten behöver det breda styret och de kraftiga bromsarna för att balansera cykeln medan man förbereder ett hopp eller vrider cykeln för att köra i en annan riktning, accelerera snabbt för att hoppa över ett hinder eller dylikt.

Vill du ha hjälp att välja ut rätt dirt/street-mtb är du alltid varmt välkommen att kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. Antingen via mejl eller telefon. Med deras gedigna cykelintresse är ingen fråga för svår att besvara. Vi ser fram emot att höra ifrån dig och hjälpa dig hitta en schysst hoj som du kan briljera på.