Filter
Sortera
Visar 572 produkter

Cross Country-mountainbikes är urtypen av mountainbikes. Här finns cyklar både för den som vill ta sina första turer i skogen till den som vill jaga rekordtider på Cykelvasan. Idag finns både hardtails och heldämpade mountainbikes inom Cross Country-segmentet, men fortfarande är fokus på att vara en lätt mountainbike som klarar en variation av terräng. Snabba lätta grusraketer till stigätande nöjesmaskiner, helt enkelt. Oavsett din ambitionsnivå så finns här en cykel för dig!

Cross Country-MTB

Cross Country är en av de vanligaste disciplinerna inom mountainbike och blev till och med en OS gren under mitten av 90-talet. Cross Country-mountainbike definieras av terrängen den utförs på. Det vill säga en blandning mellan tuffa skogsvägar och singelspår (ett spår som är ungefär lika brett som cykeln själv.

Vad kännetecknar en Cross Country-mountainbike?

Cross Country-mountainbikes tillhör de lättare segmentet av mountainbikes och brukar ligga på en vikt mellan 7-16 kilo. Sittställningen är vanligtvis ganska upprätt till skillnad från andra cyklar. En Cross Country-MTB kan vara en hardtail eller en heldämpad MTB och Hjulstorleken antingen 27,5” eller 29” tum. Det är en smaksak vilken typ av Cross Country-MTB man väljer och beror först och främst på hur terrängen ser ut om man ska välja en hardtail eller en heldämpad Cross Country-MTB. Förr i tiden fanns de inte så mycket att välja på för de som cyklade Cross Country men idag ser det helt annorlunda ut. Valmöjligheterna är idag många och tittar man på de som cyklar på de högre nivåerna kan deras val av cykel variera kraftigt mellan tävlingarna, kanske framförallt vad gäller hjulstorlek. Allt fler däremot börjar välja heldämpade Cross Country-mountainbikes.

Hitta rätt CX-mountainbike för dig!

Här på cykelkraft.se hittar du ett både brett och stort utbud av Cross Country-MTB’s i olika utföranden och alla prisklasser. För dig som behöver lite hjälp på traven i den tuffa terrängen finns det till och med el-assisterade Cross Country-mountainbikes. Du kan välja mellan en Cross Country-MTB i antingen kolfiber eller aluminium med olika bromstyper som hydraulisk- eller mekanisk skivbroms och fälgbroms. Med alla dessa valmöjligheter kan de kännas svårt att veta vilken cykel man ska välja, med vi hjälper dig gärna att hitta rätt CC-MTB för just dig. Du kan antingen kontakta oss via e-post eller telefon så guidar vi dig till rätt Cross Country-mountainbike för dig!

Vi säljer Cross Country-mountainbikes från kända varumärken som Scott, Trek, Superior, Merida, Rock Machine och Nishiki.