Filter
Sortera
Visar 3 produkter

Sugen på en Merida-cykel? Hos Cykelkraft.se hittar du ett brett utbud av cyklar från Merida till bra priser - och givetvis levererar vi cykeln hem till dig monterad, testad och justerad!

Cykelfabriken Merida grundades 1972, och är idag världens näst största cykeltillverkare. Merida tillverkar sportiga cyklar inom alla segment: racercyklar, mountainbikes, hybridcyklar, barncyklar - you name it.

Vi på Cykelkraft är stolta över att kunna presentera ett brett urval av Meridas cyklar. Har du några frågor kring Merida är du givetvis varmt välkommen att kontakta oss.

Meridacyklar

Här på cykelkraft hittar du ett stort utbud av cyklar från Merida. Vi säljer cyklar från Merida för barn, damer och herrar till riktigt bra priser. Oavsett om du letar efter en MTB eller elcykel så kommer du att hitta det bland Meridas cyklar. De tillverkar nämligen cyklar inom alla de stora segmenten som mountainbikes, hybridcyklar, racercyklar, standardcyklar, barncyklar mm. Merida tillverkar cyklar i både aluminium och de omåttligt populära rammaterialet kolfiber.

Meridas historia

Cykelfabriken Merida grundades 1972, och är idag världens näst största cykeltillverkare. Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började.

Men de var inte för ens 1987 som cykelmärket Merida kom till tack vare familjen Steen-Olsen. Familjen Steen-Olsen hade nämligen en dröm om att börja sälja cyklar anpassade för den skandinaviska marknaden. Eftersom konkurrensen var hård var det viktigt att cyklarna som levererades hade hög kvalitet med schysst design till ett bra pris. Det var då de hittade cykelfabriken Merida i Taiwan. Han gillade både fabriken och deras namn och med deras tillåtelse kom han att skapa ett cykelmärke med samma namn som fabriken de tillverkades i, Merida. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.