Filter
Sortera
Visar 40 produkter

Ibis - heldämpade cyklar i kolfiber

Historien om Ibis

Ibis historia startade så tidigt som 1981 av grundaren Scot Nicol i Kalifornien. Det hela började i Scots garage efter en förfrågan från en vän att bygga en ram, och den vännen är vi alla glada för idag. För vem vet, om inte frågan dykt upp hade vi kanske gått miste om att få cykla på dessa grymma Ibis-cyklar?

Att Ibis skulle heta Ibis var till en början inte självklart för Scot. Inledningsvis satt han med en fågel-encyklopedi och letade efter namn som han skulle döpa sitt nya cykelmärke efter. Att det just var en fågel-encyklopedi han satt med berodde på att han gillade det faktum att fåglar är lätta och att det flyger, ungefär som Ibis-cyklarna gör. Det stod mellan flera andra fågelnamn men tillslut landade det på Ibis, en grupp av långbenta vadarfåglar. Om man tittar noggrant på loggan kan man dessutom se Ibis-fågeln, fast i en snirkligare form.

Designa din egen Ibis-cykel

När du köper din Ibis-cykel hos oss har du möjlighet på en del utvalda cyklar att själv välja vilka tillbehör du vill att din nya Ibis ska ha. Du får välja vilken styrstam och däck du vill ha och du har dessutom möjlighet att uppgradera flera tillbehör som styre, framgaffel, bakdämpare, sadelstolpe och skydd till ditt underrör om så önskas. Om du planerar att cykla med din Ibis i ojämn terräng och mycket backar kan det vara en smart idé att välja till Dropper post. Dropper posten gör att du kan höja och sänka sadelstolpen medan du sitter på cykeln genom att trycka på spaken på styret, då minimerar du risken för en ömmande bak när du manövrerat den där tuffa nerförsbacken.

När du valt dina Ibis-cykel med tillhörande komponenter monterar våra cykelmontörer kärleksfullt ihop den. Att montera en Ibis-cykel brukar ta mellan 3-4 timmar och mycket omsorg och en hel del skicklighet krävs.

Ibis-cyklar

Ibis sortimentet

Hos oss på Cykelkraft.se hittar du Ibis-cyklar från deras serier Mojo och Ripley . Det dessa serier har gemensamt är att det båda är heldämpade cyklar med kolfiberram. Kolfiberramen ger dig en både lätt och stabil cykel medan dämpningen gör att cykeln blir följsam i terrängen och du manövrar gupp och backar mjukt och smidigt. Ripley änvänds främst för stigcykling men klarar även av hela berget, medan Mojo 3 och Mojo HD3 är mer utförsorienterade, särsklit HD3.

Ibis-cyklarna som du hittar hos oss finns i rött, svart och orange. Antalet växlar är mellan 11 och 22 och bakväxelserierna som finns är Shimano XT och XTR samt SRAM XX1, BX och X01 Eagle.

Vi är stolta över att vara återförsäljare över ett så fint varumärke som Ibis och vi är dessutom ensamma i Sverige om detta.