Det finns inga produkter som matchar urvalet

Ibis - heldämpade och hardtail-cyklar i kolfiber

Historien om Ibis

Ibis historia startade så tidigt som 1981 av grundaren Scot Nicol i Kalifornien. Det hela började i Scots garage efter en förfrågan från en vän att bygga en ram, och den vännen är vi alla glada för idag. För vem vet, om inte frågan dykt upp hade vi kanske gått miste om att få cykla på dessa grymma Ibis-cyklar?

Att Ibis skulle heta Ibis var till en början inte självklart för Scot. Inledningsvis satt han med en fågel-encyklopedi och letade efter namn som han skulle döpa sitt nya cykelmärke efter. Att det just var en fågel-encyklopedi han satt med berodde på att han gillade det faktum att fåglar är lätta och att det flyger, ungefär som Ibis-cyklarna gör. Det stod mellan flera andra fågelnamn men tillslut landade det på Ibis, en grupp av långbenta vadarfåglar. Om man tittar noggrant på loggan kan man dessutom se Ibis-fågeln, fast i en snirkligare form.

Designa din egen Ibis-cykel

När du köper din Ibis-cykel hos oss har du möjlighet att själv välja vilka tillbehör du vill att din nya Ibis ska ha. På vissa av oss utvalda modeller kan du även välja längd och bredd på t.ex. styre, styrstam, vevarmar samt välja eller uppgradera hjul och däck, i vissa fall till samma pris och i vissa fall mot ett pristillägg.

När du valt din Ibis med tillhörande komponenter monterar en av våra cykelmontörer kärleksfullt ihop den vilket kräver en hel del skicklighet och omsorg vilket brukar ta nästan en hel dag i anspråk.

Ibis-cykel

Ibis sortimentet

Hos oss på Cykelkraft.se hittar du Ibis-cyklar från alla deras serier Ripmo, Mojo HD4, Ripley LS, Mojo 3, DV9 och Hakka MX. Det alla serier har gemensamt är att de har kolfiberram men många av dem är även heldämpade cyklar. Kolfiberramen ger dig en både lätt och stabil cykel medan dämpningen gör att cykeln blir följsam i terrängen och du manövrar över gupp och i backar mjukt och smidigt. Heldämpade modeller är Ripley LS och Mojo 3 som är trail-inspirerade cyklar men klarar även av hela berget, medan Ripmo och Mojo HD4 är mer utförsorienterade Enduro-cyklar. Ibis DV9 är en som Ibis beskriver det "do-anything, go-anywhere" mtb-hardtail och vi kan bara hålla med. Sist ut i arsenalen är Hakka MX, en gravelbike, en riktig Swiss Army-cykel, som om vi "bara" fick ha en cykel skulle vara det självklara valet.

Vi är stolta över att vara återförsäljare av ett så fint varumärke som Ibis.