Filter
Sortera
Visar 30 produkter

Frog bikes är barncyklar speciellt uformade för barn med både ramen och komponenter utvecklade efter barns anatomi för att ditt barn ska kunna lära sig att cykla under rätt förutsättningar!

Frog bikes – barncyklar

Frog bikes startade i 2013 eftersom grundarna Jerry och Shell Lawson inte ansåg att det fanns några cyklar bra och lättviktiga barncyklar som deras barn kunde lära sig cykla på. De ansåg att de flesta bolag skapade bara mindre versioner utav cyklar utan att anpassa dem för barn.

Filosofin bakom Frog bikes

Grundarna ansåg att det fanns vissa punkter som var viktiga för att cyklarna skulle vara enkla och smidiga för barn att cykla på dem. En av dem är vikten, cyklarna måste vara lätta eftersom det blir svårare för att barn att styra en tung cykel. Av den anledningen ska de vara lättmanövrerade och lättrullade också. De ska ha rätt sittställning som är anpassade efter barns kroppar och inte vuxna. Deras bromsgrepp är anpassade efter barns mindre händer för att det ska vara lätt att reagera och bromsa in fort.

Hitta rätt storlek på din frog bike

Frog bikes kommer i många modeller och storlekar, genom att mäta cyklistens grenmått så hittar du rätt modell för just ditt barn. Grenmåttet står i cykelmodellernas namn för att göra det hela ännu enklare för dig! Du mäter grenmåttet genom att mäta innerbenets längd.

Handla Frog bikes på Cykelkraft

Frog bikes är det enda märket på Cykelkraft som bara fokuserar på barncyklar och det tycker vi är otroligt att kunna erbjuda. Behöver du hjälp att mäta och hitta rätt cykel så är det bara att ringa eller kliva in i en av våra butiker så hjälper vi dig. Som alltid har du fria byten om det blir fel ändå!