Det finns inga produkter som matchar urvalet

Få varumärken är lika kända i Sverige som Crescent. Oavsett om du går i stan eller tittar bakom ett skjul på landsbygden så kommer du enkelt hitta en Crescent-cykel. Det betyder dels att de år efter är gör populära cyklar som folk trivs med, men också att de håller många långa år.

Crescent är mycket kända för sina barncyklar och klassiska standardcyklar - men man skall inte glömma att de har använts i de flesta världsmästerskapen också.

Hos Cykelkraft hittar du hela Crescents sortiment av cyklar: från de minsta barncyklarna till de finaste racercyklarna.

Crescent

Crescent är förmodligen sveriges mest välkända cykelmärke, och det ligger oss på Cykelkraft.se varmt om hjärtat. Förutom att bygga otroligt vackra och välbyggda cykel så är de också vackra, och tillverkade i Sverige vilket bidrar till att spara på vår miljö.

En cykel från Crescent är en investering för livet!

Att köpa en Crescent är ofta en investering för livet. När du går på stan är det inte alls ovanligt att se en cykel från Crescent som gått i arv från generation till generation.

Elcyklar, damcyklar, herrcyklar, barncyklar, hybridcyklar - allt!

Crescents specialitet är visserligen barncyklar, hybridcyklar och klassiska damcyklar och herrcyklar - men de tillverkar verkligen ALLA typer av cyklar som erbjuds i en cykelbutik.

Vi på Cykelkraft.se är väldigt stolta över att kunna erbjuda hela Crescents cykelsortiment. Ja - du läste rätt: ALLA cyklar från Crescent finns i vårt sortiment!

Crescent elcykel

När elcykeln började bli populär i Sverige var Crescent snabba på bollen. De har gjort stora investeringar i sin produktion för att kunna tillverka elcyklar, och de har tagit fram ett eget system (Crescent E-going) för sina elcyklar. Det gör att Crescent idag är ett av sveriges absolut största varumärken på elcyklar, och givetvis har vi alla Crescent-elcyklar i vårt sortiment. Crescent har ett stort sortiment av elcyklar, de har city-elcyklar med lågt insteg som är bra för kortare turer. Men de har även elhybrider för pendling samt el-MTB’s för terrängcykling. Crescent har tagit fram elcykeleffekten för att beskriva hur otroligt bra det är att ta elcykeln istället för bilen.

  • Du blir smartare – Genom att cykla elcykel så har du bättre koncentration, lär dig lättare nya saker och kommer ihåg det du lärt dig.
  • Du blir gladare – Cykla elcykel och känn hur endorfinerna laddas upp i hjärnan, du blir helt enkelt lyckligare av att cykla!
  • Du blir friskare – När du cyklar får hjärtat och många muskelgrupper i kroppen jobba vilket ger dig bättre blodcirkulation och stärker kopplingar mellan hjärnans delar. Du tål stress bättre och det motverkar hjärt- och kärlsjukdomar, viss diabetes och cancer.
  • Du blir snabbare – Dörr till dörr går det oftare fortare på en elcykel
  • Du är mer ekonomisk – Att pendla på elcykel är billigare än att pendla med bil och buss
  • Det är miljövänligt – Elcykelns totala koldioxidutsläpp är en knapp tiondel av bilens. Plus att det går åt mindre asfalt och miljöfarligt material för att bygga cykelinfrastruktur. Glöm inte att endast 15 km i en mellanstor bil ger ut 3 kg koldioxid, det är 1,8 ton på ett år om du pendlar 300 dagar om året i bil.
Crescent

Att köpa en Crescent-cykel på nätet

Att köpa cykel på nätet hos Cykelkraft.se är enkelt, och Crescent-cyklar är förstås inget undantag! Du väljer enkelt rätt cykeltyp genom vår cykelväljare, och du kan enkelt filtrera fram rätt storlek genom att ange din kroppslängd. Vill du ha hjälp att välja rätt cykel från Crescent ringer du enkelt vår kundtjänst, eller mailar dem, eller chattar med dem! När du hittat rätt cykel monterar, justerar och provcyklar vi din cykel på lagret innan vi fraktar den hem till din dörr. Har du köpt tillbehör (skärmar och pakethållare t.ex.) så monterar vi givetvis på dessa på din cykel innan vi fraktar den. Enkelt va?!

Crescent har funnits i över 100 år

Crescent är ett urgammalt varumärke och har funnits i över 100 år. Det gör att det minst sagt finns erfarenhet av att bygga cyklar! Idag finns Crescent i Cycleurope-koncernen (tillsammans med bl.a. Monark och Bianchi), men fortfarande tillverkas Crescent-cyklarna i Varberg.