Det finns inga produkter som matchar urvalet

Bianchi - Italienska prestanda-cyklar

Med över 130 års erfarenhet av cykeltillverkning är det inte konstigt att Bianchi är ett av världens ledande cykelmärken. Idag är Bianchi det äldsta existerande cykelmärket och under årens gång har Bianchi lyckats skapa ett varumärke med riktiga prestanda-cyklar och kontinuerligt innovera med ny design och teknik. Anledning till att Bianchi är ett så uppskattat cykelmärke är inte förvånande, för när man har som ambition att tillverka världens bästa cyklar lägger man verkligen manken till för att lyckas. Det hela startade redan 1885 i Italien och förutom cyklar så tillverkade man även motorcyklar och bilar under en kortare period.

Vinnare i stora tävlingar har cyklat på Bianchi-cykel

Idag ligger dock fokus helt och hållet på cykeltillverkning och under den moderna tiden har Bianchi blivit assoccierade med vinnare i både Tour de France och Giro d'talia. Bianchi tillverkar ett brett utbud av cyklar för att tillgodose hela marknadens behov och hos oss hittar du mountainbikes, hybridcyklar, racercyklar, touringcyklar och cyclocross. Utöver bredden på cyklarna som Bianchi tillverkar upp så läggs det även mycket fokus på rammaterial och fina komponenter. Framförallt så tillverkar de många lätta cyklar i kolfiber men du finner även Bianchi-cyklar i aluminium och stål.

Bianchi-färgen

En Bianchi-cykel känner man såklart igen på deras fina logga men majoriteten av deras cyklar besitter även Bianchis signaturfärg - "Celeste" - även känt som Bianchi-grönt. De som har koll på Bianchi kan alltså enkelt känna igen en Bianchi-cykel enbart på dess färg. Det finns sägner som säger att färgen kommer ifrån himlen i Milano men även att det skulle vara ögonfärgen från den dåvarande italienska drottningen som grundaren tillverkade en cykel åt. Vi kan inte säga om någon av dessa sägner är sanna men det vi däremot kan säga att du aldrig kommer bli besviken med en Bianchi-cykel i din ägo.

Bianchi