Filter
Sortera
Visar 67 produkter

Barncykel i mountainbikestil - köp din MTB för barn hos Cykelkraft

Mountainbikes är tuffa - så varför ska inte barn få använda samma cykeltyp som föräldrarna? Vi ser ingen anledning, utan erbjuder istället ett brett sortiment av barn-mountainbikes från välkända varumärken som Scott, Nishiki, Crescent, Monark, Made, Kross, Merida, Cube med flera. Oavsett om du vill ha 16", 20", 24", eller 26" med mountainbikekänsla till ditt barn så hittar du rätt modell hos oss.

Mountainbikes för barn och juniorer i alla åldrar

Är det bra med en barncykel med dämpad framgaffel?

Om man köper en barncykel som är byggd med en riktig barnanpassad framgaffel är det absolut bra! Köper man däremot en billigare variant med vuxengafflar i små format är det en ganska tråkig upplevelse för barnet - de lyckas nämligen inte trycka ner dämpning eftersom de väger för mycket. Våra barncyklar kommer bara från kvalitetsvarumärken som bygger just barncyklar för barn.

Här visar primärt barncyklar med mountainbikekänsla, men vi har också mountainbikes som passar bra för träning och tävling - t.ex. om ditt barn börjat cykla i en cykelklubb.

Kan en mountainbike ha fotbroms?

På en vuxenmountainbike har man normalt aldrig fotbroms, men i Sverige tycker vi om fotbroms och särskilt på barncyklar. Därför innehåller vårt sortiment av barnmountainbikes cyklar med fotbroms.