Filter
Sortera
Visar 3 produkter

Här hittar du barncyklar med 20"-hjul. Dessa passar i regel cyklister som är 115 - 140 cm långa (vilket ofta innebär att de är 6 - 9 år gamla). Det finns dock vissa avvikelser, så använd gärna vår barncykelväljare för att hitta rätt storlek.

Våra barn är det viktigaste vi har, och därför säljer vi på Cykelkraft endast barncyklar med 20"-hjul från välkända kvalitetsvarumärken.

Barncykel 20 tum

Hos Cykelkraft hittar du ett brett sortiment av barncykel 20" från cykelmärken som Scott, Rock Machine, Merida, Winther, Saveno.

En 20"-barncykel är ofta till ett barn som börjar bli lite duktigare och snabbare på cykeln, och därför säljer vi enbart högkvalitativa varumärken när det gäller barncyklar. Barnen ska få en så rolig cykelupplevelse som möjlig samtidigt som det är säkert.

När man kommer till 20"-barncyklar finns det ett större utbud av modeller än på de mindre barncykelstorlekarna, inte minst finns de lite "tuffare" varianter med dämpad framgaffel (även kallat dämpargaffel eller helt enkelt dämpning), och de lite mer klassiska barncyklarna. Vilken modell du väljer är helt upp till dig och ditt barn, men alla barncyklar vi säljer är byggda för barn - d v s dämpargafflar. bromshandtag och andra komponenter är anpassade för barns låga vikter och korta kroppar. Billigare märken sätter ibland på vuxenkomponenter vilket gör cyklingen både jobbigare och mindre säker.

barncykel 20 tum

Vem passar en barncykel 20”

Vi har modellunika längdangivelser på alla våra cyklar, och med vår längdväljare fyller du enkelt i ditt eller barnets längd och får bara se cyklar som passar. Men om man ska prata generellt kring 20"-barncyklar så passar de cyklister som är 115 - 140 cm långa, vilket brukar innebära att de är 6, 7, 8 eller 9 år gamla. Om ditt barn är kortare eller längre än så kan du alltid hitta rätt storlek genom att fylla i barnets längd i vår "hitta ramstorlek" högre upp på sidan.

Hur många växlar borde en 20” barncykel ha?

En 20 tums barncykel har mellan 0 och 9 växlar efter barnets egna nivå och behov. Är det en cyklist som gillar terrängcykling och att åka upp och nedför backarna så passar det bättre med fler växlar så blir cyklingen både smidigare och roligare. Är det mer av en vardagscykel passar det alldeles utmärkt med 3-4 växlar.

Handbroms eller fotbroms på 20” cykel

Majoriteten av svenska barncyklar har fotbroms, men internationellt är det inte lika vanligt. I Sverige tror många att fotbroms är säkrare, men det är mer naturligt och reaktionstiden är kortare med en handbroms än en fotbroms. Du hittar cyklar med både fotbroms och handbroms i vårt sortiment av 20” barncyklar

Pojkcyklar och flickcyklar?

Vi använder oss inte av benämningen pojkcyklar och flickcyklar för det är ingen skillnad på dem rent materialmässigt. Du och ditt barn kan verkligen välja helt själva det ni gillar och det som passar er bäst.

Köp barncykel 20” online

På Cykelkraft är det lätt att köpa barncykel. Du kan alltid ta hjälp av vår barncykelväljare om du är osäker på om 20” är rätt storlek för ditt barn. När du valt rätt storlek och hittat en cykel som ditt barn tycker om så fixar vi resten. Vi levererar alltid snabba leveranser av din barncykel hem till ditt närmasta ombud.