Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Välj rätt MTB-hjälm – 5 bra cykelhjälmar avsedda för mountainbike

Cyklar du mycket i terräng och vill ha en hjälm som är avsedd för detta? Här tipsar vi om sköna hjälmar när du kör mtb eller stigcykling.


Här hittar du alla våra hjälmar för mtb

Vad är det egentligen för speciellt med en MTB-hjälm och kan jag inte bara ta min vanliga cykelhjälm? Alla godkända cykelhjälmar kan användas till all typ av cykling. Men det finns vissa funktioner som är förstärkta på de hjälmar som är avsedda för en viss typ av cykling. När du till exempel cyklar mountainbike vill du ha en hjälm med skärm, dels för att få skydd mot sol och regn, och dels för att skärmen skyddar dig mot lågt hängande grenar som kan dyka upp precis i hjälmhöjd på stigen i skogen.

Sen vill du gärna få plats med ett par rejäla cykelbrillor och cyklar du mycket på leriga stigar eller ligger tätt bakom din cykelkompis vill du få plats med ett par ordentliga googles. MTB-hjälmar är designade så att du kan vinkla upp skärmen en bit och få plats med dina brillor.

Cykelbrillor hittar du här

Googles hittar du här


MTB hjälm - Cykelhjälm Fox Speedframe Pro Mips black/red

Cykelhjälm Fox Speedframe Pro Mips black/red

Designad i samarbete med Fox professionella MTB-team, har denna openfacehjälm marknadsledande prestanda. Goggles passar perfekt med hjälmen Speedframe Pro Blocked, tack vare det justerbara visiret med tre lägen. Om du letar efter en prestationsorienterad trailhjälm, grattis – du har precis hittat din nya hjälm. Fidlock® SNAP-spänne för snabb och säker på- och avtagning, när du bär handskar. Mips skyddet sprider stötkraften vid nedslag över ett större område.

KÖP HÄR


MTB hjälm - Cykelhjälm Giro Fixture MIPS svart

Cykelhjälm Giro Fixture MIPS svart

Tack vare sin kompakt traildesign levererar Giro Fixture MIPS pålitlig prestanda och riktigt bra täckning för de flesta typer av cyklister. Bekväm komfort uppnås tack vare smarta Roc Loc Sport som ger dig möjligheten att smidigt reglera passformen efter just ditt huvud. Den här versionen är dessutom försedd med modern MIPS-teknologi som tar säkerhet till helt nya nivåer, kortfattat ger det ökat skydd mot rotationsvåld och minskar på så sätt risken för allvarliga hjärnskador.

KÖP HÄR 

Se alla färger på Giro Fixture MTB hjälm här


MTB hjälm - Cykelhjälm Bell 4Forty MIPS grå/orange

Cykelhjälm Bell 4Forty MIPS grå/orange

Storsäljaren Bell 4Forty MIPS är speciellt designad för att kunna hantera alla möjliga typer av miljöer i höga farter. Det här är definitivt trailhjälmen du vill ha när du dundrar fram i lite mer tekniskt utmanande partier. Den har pålitlig passform och en låg vikt så kommer du knappt märka att du har den på dig.

KÖP HÄR


MTB hjälm - Cykelhjälm MET Terranova MIPS svart

Cykelhjälm MET Terranova MIPS svart

Denna MTB-hjälmen är speciellt framtagen för dig som cyklar crosscountry och trail. MIPS teknologin ger dig den allra senaste tekniken för din säkerhet. Hjälmens ventilation säkerställer en underbart sval upplevelse. Det är lätt att ställa in rätt passform och den har dessutom en grymt rå design vilket ger den rätt look för skogen.

KÖP HÄR


MTB hjälm - Cykelhjälm Bell Catalyst MIPS vit

Cykelhjälm Bell Catalyst MIPS vit

Lätta och välventilerade Bell Catalyst MIPS är speciellt designad för att kunna hantera höga farter i stökiga miljöer. Float Fit systemet tar effektivt hand om passformen, Sweat Guide ser till att du minskar risken för att svetten dyker upp på fel ställe och ventilation med 18 ventilationshål ser till att du kan hålla huvudet kallt i alla situationer. Den här versionen är dessutom försedd med MIPS teknologi.

KÖP HÄR


Se fler cykelhjälmar här


Läs också: Köpa cykelhjälm – 5 vanliga frågor och svar

Läs också: Test av cykelhjälmar för äldre barn