Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Välj rätt storlek på cykel

Det finns en del saker att tänka på när det är dags att köpa en ny cykel; vad du ska använda den till, antal växlar, färg, sadel m.m., men det viktigaste är självklart storleken på cykeln.

Storlek på cykel för vuxna

När man pratar storlek på cykel för vuxna är det ramstorleken som avgör vilken storlek man behöver. Ramstorleken mäts i centimeter och det kan vara svårt att lista ut vilken storlek man skall ha om man bara ser dessa mått, därför har vi i vår webbshop längdangivelser bredvid ramstorleken så att du enkelt ska få en uppfattning om vilken storlek som passar dig.

Vill du göra det ännu enklare för dig så tar du hjälp av vår ”hitta rätt ramstorlek”. Den finns på alla våra cykelsidor och det enda du behöver göra är att fylla i din längd så får du fram cyklar i rätt storlek för dig!

Är du osäker på vilken typ av cykel du letar efter kan du ta hjälp av vår cykelväljare! Där klickar du först i vem som ska cykla på cykeln, sedan din längd och slutligen får du välja vad du ska använda cykeln till. När dessa enkla steg är klara kommer alla cyklar upp som stämmer in på dina preferenser att visas.

Klicka här för att testa vår cykelväljare

Storlek på cykel för barn

När det kommer till storlek på cykel för barn utgår man istället från hjulstorleken. Inledningsvis börjar nästan alla barn med en 12 tums cykel med stödhjul eller en balanscykel.

Klicka här för att läsa mer om balanscyklar

Barn växer så småningom ”ur” sina cyklar och det är då dags för en större storlek. Då blir nästa steg en 16 tums cykel. Även här kan du använda ”hitta rätt ramstorlek” för att ta fram vilken cykel som passar bäst till ditt barn. Att barn har rätt storlek på sin cykel är viktigt ur ett säkerhetsperspektiv och därför har vi fria returer på barncyklar vid storleksbyte.

Har ni svårt att bestämma er för vilken typ av cykel ni vill ha kan ni också alltid ta hjälp av vår smarta barncykelguide. Här fyller du i barnets längd och väljer hur ni vill att cykeln ska se ut. På så sätt får ni ett urval av fina cyklar som passar både barnets längd och smak.

Klicka här för att testa vår barncykelguide

Skulle inte våra smarta och genomtänkta väljare hjälpa dig att hitta din cykel kan du självklart alltid kontakta vår proffsiga kundservice, de är experter på cyklar och storlekar och hjälper dig mer än gärna att välja rätt.