Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Stänkskärm racer – 5 slimmade stänkskärmar till landsvägscykel

Tröttnat på att bli blöt och smutsig på ryggen? Med rätt stänkskärmar håller du dig torr utan att tappa fart! Här tipsar vi om fem populära skärmar speciellt anpassade för landsvägscyklar.



Att skaffa stänkskärmar till din racercykel är nästan ett måste för dig som pendlar eller cyklar för motionens skull. Som tur är finns det idag flera smidiga alternativ, som både är enkla att montera och designade för att minimera luftmotståndet. Nedan listar vi fem av våra favoritskärmar just nu, och hittar du inte det du söker har vi givetvis fler att välja på!

Se alla stänkskärmar här


Stänkskärm racer - Skärmset SKS Raceblade Pro XL svart

Skärmset SKS Raceblade Pro XL svart

SKS Raceblade Pro XL är ett par effektiva och smarta clip-on skärmar anpassade speciellt för landsvägscyklar. Ett komplett set med med låg vikt som skyddar dig mot både smuts och väta. Raceblades är tillverkade i ett extremt slitstarkt material med fantastisk flexibilitet. Passar däck med bredd på 25-32 mm.

KÖP HÄR: Skärmset SKS Raceblade Pro XL svart


Stänkskärm racer - Skärmset OXC Road Slimline Racerskärm 28"

Skärmset OXC Road Slimline Racerskärm 28"

OXC Mudstop Road Mudguard Set är ett kvalitativt skärmset med slimmad design som främst passar landsvägscyklar med hjulstorlek 700C/28". Framskärmen är anpassad för montering på framgaffeln och kompatibel med de flesta framgafflar. Bakskärmen är anpassad för montering med snabbfäste runt sadelstolpar med diameter på 27.2 - 31.6 mm.

KÖP HÄR: Skärmset OXC Road Slimline Racerskärm 28"


Stänkskärm racer - Skärmset Zefal Swan/Croozer racer/hybrid 28"/622 mm

Skärmset Zefal Swan/Croozer racer/hybrid 28"/622 mm

Enkel och smidig skärmsats med bak och framskärm. Bakskärmen monteras på sadelstolpen. Passar cyklar med smala däck typ racer/racerhybrid.

KÖP HÄR: Skärmset Zefal Swan/Croozer racer/hybrid 28"/622 mm


Stänkskärm racer - Bakskärm BBB Roadcatcher 622

Bakskärm BBB Roadcatcher 622

Stänkskärm för racern med perfekt aerodynamik som låter luften passera men hindrar skvätt. Fästes enkelt runt sadelstolpen med ett snabbfäste med invävda gummiband som håller skärmen på plats.

KÖP HÄR: Bakskärm BBB Roadcatcher 622


Stänkskärm racer - Skärm Tec Sicco 28" racer

Skärm Tec Sicco 28" racer

Superlätt, snygg och grymt smidig bakskärm med kolfiberstag som skyddar dig mot smuts och vatten under cykelturerna. Monteras på snabbkopplingen på både fram och bakhjul. Optimal för landsvägscyklar men passar även hybrider med däck upp till 28 mm bredd.

KÖP HÄR: Skärm Tec Sicco 28" racer



Se fler stänkskärmar här

Se våra racercyklar


Läs också: Bästa racercykeln

Läs också: Cykellås bäst i test