Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Öka livslängden på din cykel med ett ramskydd!

Ramskydd är ett enkelt men mycket effektivt tillbehör alla borde ha till sin cykel. Med ett ramskydd på cykeln kan du hålla den i toppskick år efter år, men trots detta är det många som varken använder det eller vet om vad det är.

Vad är ett ramskydd och varför ska man det?

Precis som namnet avslöjar så finns ramskydd för att skydda ramen på din cykel från yttre skador, repor och smuts. Olika delar av ramen är olika mycket utsatta beroende på vad för typ av cykel du har och såklart var du kör den. På en MTB är det till exempel vanligt att kedjan kan slå emot och skada lacken på kedjestaget om inget skydd finns och underröret är utsatt för stenskott och liknande, medan en standardcykel kanske är mer i behov att skydda övre delen av ramen från att repas när man kliver av och på cykeln.  Men genom att då i stället lägga på ramskydd på dessa områden kan du förhindra detta och på så sätt hålla cykeln fräsch och fin under en längre period. Dessutom är ju ramskydden från SportsCover Bikeshield helt transparenta så det syns inte ens att man har på dem!

Stötabsorberande och självläkande!

Sportcover Bikeshields har en mycket god stötabsorberande förmåga, för hur pass tunt det är, vilket är extremt viktigt för att skydda en ram på bästa sätt, speciellt kolfiberramar. Att det dessutom är självläkande innebär att de kommer fylla sin funktion under en väldigt lång tid!

Vilket ramskydd ska man ha till vilken cykel?

Ett ramskydd bör väljas baserat på hur du använder din cykel och vilka delar som är mest utsatta när man cyklar. SportsCover Bikeshield har baserat på detta gjort ramskydd i olika storlekar som fyller olika funktioner och alla finns i både matt och blank finish.

Bikeshield Premium Complete – Detta är det största kittet av ramskydd från Bikeshield och passar då fullt skydd till cykeln önskas. Passar bra till exempelvis racercyklar, MTB och gravelbikes. De flesta väljer detta kompletta kit till sin MTB, med tanke på att risken att skada/skava på lacken på din cykel är troligen störst vid skogscykling. Både på grund av alla yttre element som kan skvätta upp från marken och göra fula märken, men det händer ju också att man ramlar – och då är det inte fel att ramskyddet från Sportcover ligger mellan din fina ram och den hårda stenen! Att sätta dessa skydd på kedjestag, vevarm och överrör förhindrar även fula repor och skav med tid, när cyklisten själv har eventuellt har kontakt med dessa delar av cykeln.

Premium Complete är rätt för dig som vill skydda en stor del av din cykel – och få den att se ny ut längre!

Bikeshield Premium Basic – Om du önskar något mindre skydd men fortfarande vill vara säker på att den håller sig fin ska du definitivt kolla in Premium Basic kittet. Passar perfekt till exempelvis Racer, gravel, Elcyklar, MTB och hybridcyklar. Det skyddar många av de viktigaste ställena, men inte lika komplett som premium-kittet. Dessutom är vikten på Bikeshield i princip obefintlig tack vare det tunna materialet som har en tjocklek ligger på ynka 0.35 mm.

Bikeshield Premium Light – I det minsta kittet hittar vi skydd som passar bra för exempelvis standardcyklar eller elcyklar och där det är lite färre utsatta ytor. Men funkar såklart också bra till MTB, racer, gravel och hybridcyklar, men man missar några utsatta delar. Med SportsCover Bikeshield kan du enklare behålla utseendet på din cykel och därmed också andrahandsvärdet.

Bikeshield på rulle – Behöver du specialanpassa bitarna eller känner att du inte hittar exakt det du vill ha i kitten ovan så finns även Bikeshield på rulle. Du klipper enkelt bitar själv och applicerar på de ytor som behöver skyddet.

Vill du öka andrahandsvärdet på din cykel? Vill du att den ska se ny och fräsch ut längre? Då ska du använda ramskydd från Sportscover! 

Hur gör jag för att montera ramskydden?

1.     Tvätta händerna - Använd tvål för att avlägsna smuts och eventuella fetter på händerna

2.     Rengör ytan grundligt - Använd en lämplig alkohollösning som tar bort smuts från lacken

3.     Ta bort bakpapper - Anpassa storleken, ta sedan bort bit för bit av ramskyddets bakpapper

4.     Skydda din cykelram - Fäst sedan bit för bit på din cykel och tryck fast med fingrarna eller montageskrapa

5.     Klart!

Kolla in hela vårt utbud av fantastiska SportsCover Bikeshield HÄR!