Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Nya skatteregler gällande förmånscykel 2022

I år är det mer förmånligt med förmånscykel än någonsin tidigare tack vare de nya skattereglerna gällande cykelförmån. Men vad innebär de egentligen? Fortsätt läs här under så reder vi ut hur all beskattning för tjänstecykel fungerar och har blivit bättre under 2022. 

Så vad innebär egentligen de nya skattereglerna för tjänstecykel 2022?

De nya skattereglerna innebär en skattelättnad för cykelförmån där du som använder dig av tjänstecykel bara ska beskattas för den del av förmånen som överstiger 3 000 kronor under ett beskattningsår (Referens: Skatteverket, 2022). Till exempel, på ett förmånsvärde som ligger på 3500 kronor per år innebär detta att det endast är 500 kronor av detta som beskattas. Om du vill läsa mer hur de nya skattereglerna fungerar kan du göra det på skatteverkets sida för förmånscykel här

Vilka cyklar omfattas av skattefriheten som förmånscykel enligt skatteverket?

De nya reglerna för tjänstecykel 2022 gäller för trampcyklar och elcyklar men däremot inte elsparkcyklar, elrullstolar eller segways. Du kan med andra ord kolla in alla cyklar som ligger under kategorin “cyklar” på vår hemsida och känna dig säker på att alla cyklar där innefattas av den nya regeln. Det innebär alltså att oavsett om du är sugen på en förmånscykel som är elcykel, en förmånscykel som är lådcykel, eller varför inte en förmånscykel som är en MTB? Dessutom innefattas all typ av utrustning som också kan fästas på cykeln så som lampa och lås. Mycket bättre än så blir det väl inte?! 

Är du/ditt företag intresserad av att teckna ett avtal för förmånscykel? Hör av dig till oss på Cykelkraft här så hjälper vi dig vidare.

 

Läs också:
Förmmånscykel - en typ av leasing av cyklar?
Hur du som företag kan erbjuda förmånscykel till dina anställda
Om förmånscykel