Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Hur du som företag kan erbjuda förmånscykel till dina anställda

Är du en arbetsgivare? Vill du kunna erbjuda dina anställda möjligheten att leasa en cykel genom ditt företag och på så sätt bidra till en positiv effekt på både hälsa, miljö och välmående på din arbetsplats? I så fall så har du hittat helt rätt eftersom vi kan hjälpa dig med alla dessa saker genom förmånscykel.

Vad är en cykelförmån?

Förmånscykel är en bra typ av cykelförmån du som arbetsgivare kan erbjuda dina anställda. Det kan jämföras med cykel-leasing där de anställda kan leasa en cykel från oss via företaget och betalar genom bruttolöneavdrag. På detta sätt blir priset på cykeln också betydligt billigare än att köpa en cykel kontant tack vare den förmånliga beskattningen. Arbetsgivaren kan också välja om erbjudandet skall vara kostnadsneutralt eller om man vill subventionera erbjudandet och sen njuta av alla de fördelar som finns av att uppmuntra sina anställda till mer motion i vardagen. 

Är förmånscykel bra eller dåligt?

Förmånscykel är bra sett ur alla perspektiv! Utöver att det kan ge en positiv effekt på både hälsa, miljö och välmående så kan personalcykel även bidra till att skapa alla det bästa förutsättningarna för att dina anställda ska må bra, känna sig uppskattade och prestera på topp. Dessutom är förmånscykel extra bra sen det blev nya skatteregler för cykelförmån i januari 2022 vilket innebar att det är fritt från beskattning upp till 3000kr! Om du vill se kostnadsexempel från skatteverket kan du läsa mer om det här. En uppskattning om vad det kostar för dina anställda och hur mycket de kan spara på att skaffa cykel via förmånscykel kan du få här (länk). 

Kan man skaffa förmånscykel till ett eget företag?

Ja det kan man! Så länge du tar ut en lön som du kan göra bruttolöneavdrag på så går det alldeles utmärkt att leasa cykel på ditt företag och är det bästa alternativet för dig som också vill använda din cykel utanför jobbet. För mer detaljer kring skillnaderna mellan att skaffa förmånscykel eller köpa cykel på firman kan du alltid kontakta oss så berättar vi mer om hur det fungerar och vad som blir mest förmånligt för just dig. 

Hur kan du som arbetsgivare erbjuda företagscykel till sina anställda? 

För att kunna erbjuda förmånscyklar behöver du som arbetsgivare teckna avtal med oss. Detta avtal ger sedan dig och dina anställda möjlighet att beställa förmånscykel hos oss på Cykelkraft. Är du/ditt företag intresserad av att teckna ett avtal för förmånscykel?

Hör av dig till oss på Cykelkraft HÄR så hjälper vi dig vidare.

Läs också:

Förmmånscykel - en typ av leasing av cyklar?
Om förmånscykel
Nya skatteregler gällande förmånscykel 2022/a>