Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Höstcykling!

När hösten kommer med regn och mörker är det många som ställer undan sin cykel för året. Men med rätt utrustning så går det faktiskt bra att cykla året om, både som pendlare och motionär.

Tips till pendlaren

För dig som pendlar är det viktigt att tänka på att inte klä på dig för mycket kläder. Investera gärna i en bra vindjacka och en regnjacka. De dagar det inte regnar så kommer en vanlig regnjacka att vara för tät och låter då inte kroppen andas. Många fryser på grund av att de har för mycket kläder på sig och svettas då för mycket. Kroppen klarar nämligen inte att hålla värmen om den är blöt.

Se över dina cykellampor så att du syns och ser i höstmörkret. Idag finns det väldigt kraftfull belysning till en billig peng, så tänk på att rikta ner lamporna så att du inte bländar dina medtrafikanter. Att glömma rikta ner lamporna är ett av de vanligaste misstagen folk gör med sin belysning. Se även till att välja det fasta skenet på dina lampor.

Tips till motionären

För dig som motionerar gäller samma sak, när du klär dig så tänk lager på lager. Extra viktigt då du skall köra långpass. Investera i bra underställströjor, armvärmare och benvärmare samt vindväst. Att skaffa en multiwear kan också vara bra då detta är ett plagg med många funktionsområden. Bra strumpor i merinoull samt skoöverdrag som håller fötterna torra och varma är också guld värda en regnig dag.

För dig som cyklar landsväg, tänk på att byta till däck med lite mönster i samt med en mjukare gummiblandning som klarar kalla temperaturer och blöta väglag. Du som håller till i skogen kan också behöva se över dina däck. För att hålla greppet i höstleran kan det vara värt att köpa både bredare däck men även cykeldäck med mer mönster. Se gärna till också att du väljer ett däck som rensar undan leran från mönstret någorlunda. Även här är det värt att köpa däck med lite finare gummiblandning så att du inte tappar greppet när temperaturerna sjunker. Dubbdäck är även det värt att investera i när det börjar bli halt ute.

För dig som inte tycker att det är riktigt lika roligt att cykla på hösten, men som fortfarande vill hålla igång, så är en trainer en utmärkt investering. Bara att ställa hemma och cykla på när som helst.

Se även till att du har rätt tvättprodukter för dina cyklar hemma och glöm inte att byta till en wetlube så slipper du smörja kedjan lika ofta. Sen är det bara att cykla på!