Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Expertisen bakom kundtjänsten på Cykelkraft

Cykelkraft består av ett ambitiöst gäng kollegor med ett stort intresse för cykel. Cykel är för några en hobby, andra ett färdmedel och för vissa en livsstil. Vi brinner för att främja cyklandet i hela Sverige, vilket genomsyrar företaget och inte minst vår personal på kundtjänst - Erik Gunnarsson och Filip Bengtsson. Erik och Filip har många år på cykel, även på elitnivå. Gemensamt för dessa två herrar är att de brinner för cykel, med deras gedigna kunskap styr de upp den goda stämningen inne på kundtjänst. De ser till att finnas där för att svara på alla frågor - stora som små - för att du ska kunna känna dig trygg och komma tillbaka igen för att kanske köpa den där drömcykeln på nätet!

LÄS OM NÄR FILIP BENGTSSON BERÄTTAR OM SVENSKA REKORDET!

Ålder: 25 år
Hemort: Halmstad
Tid på Cykelkraft: Jag har jobbat på Cykelkraft i totalt 1,5 år. Under Nordic Etails regi var jag butikschef och sedan Spobik tog över Cykelkraft i April -20 har jag arbetat på kundtjänst. Innan tiden på Cykelkraft arbetade jag två år hos Trek Sweden, som innesäljare. Totalt har jag sju års erfarenhet från och till i cykelbranschen.
Meriter/intresse: I 3 år har jag kört på Continental nivå i Europa, varav 2 av dessa i Luxemburg på landsväg. Jag har även haft en stående plats i landslaget sedan juniorålder tills U23. Har även testat på att bike packa med goda vänner runtom i Europa - bland annat i Österrike, Polen och Slovenien.
Cyklar på: En Scott Ransom 900 Tuned. Ett nyfunnet intresse bortom asfalten är Enduro cykling. Idag cyklar jag helst utför och tar liften upp.
Favoritträningspasset: I dagsläget är det i en bikepark någonstans uppåt i Sverige, Åre är en favorit. Helst skall det vara minst 25 grader varmt och avslutas med en kall. Som aktiv måste jag säga att Mallorca är mitt favoritställe, ett pass i bergen var drömmen då. som de flesta vet ”If it ain’t on Strava it didn’t happen”, sök på det svenska rekordet uppför Sa calobra på Strava åtminstone, och som de flesta vet ”If it ain’t on Strava it didn’t happen”.

ERIK GUNNARSSON OM SKRÄMMANDE CYKLING PÅ CYPERN

Ålder: 23 år
Hemort: Sundsvall
Tid på Cykelkraft: Jag har jobbat i cykelbranschen i snart 4 år. Sedan Spobik tog över Cykelkraft har jag sedan februari 2020 arbetat på kundtjänst. Närmast innan det var jag verkstadschef på Cykelkrafts butik i Jönköping. Nu har jag fyra års erfarenhet i cykelbranschen.
Meriter/intresse: Sedan jag var 8 år till 20 års ålder har jag tränat och tävlat i Cross Country mountainbike. Medverkade i landslaget som junior och U23. Numera är det utförs cykling eller fika rundor som lockar mig mest. Cyklar på: Trek Slash 9.8 och en Made Aster.
Favoritträningspasset: Sundsvall har den bästa MTB cyklingen i vårt avlånga land. Men utanför Sveriges gränser så ligger Cypern högt upp på listan. Favorit passet är upp till Stavrovouni klostret i Larnaca och dess utförs cykling som är både skrämmande och fascinerande. Räkna med ett par nya däck när du är nere!

KUNDTJÄNST BÄSTA TIPS

Ta hand om din Cykel

Försäkra dig och din omgivning om att du kör på en säker cykel som håller länge! Vi rekommenderar att man gör en service minst en gång i halvåret.

Ha roligt!

Vår grundregel är att cykling ska vara roligt. En wattmätare till din cykel är ett fantastiskt verktyg men glöm inte bort att njuta av stunden och den fantastiska naturen!

Skaffa ett par riktigt sköna cykelbyxor

Behöver man underkläder under cykelbyxorna? Nej, det behöver du inte! Har du ett par riktigt sköna cykelbyxor med padding och en bra hudkräm minskar du risken för att skav ska förstöra din cykelrunda.

First Aid Kit!

Lär dig att byta slang eller kedjan innan olyckan är framme. Punktering får vi alla, så frågan är inte om utan när, det inträffar. Förbered dig väl med en reservslang, däckjärn och pump eller kolsyrepatron. En kedjebrytare i mindre format som enkelt får med dig på tur kan vara räddaren i nöden!

Ta med dig energi till cykelrundan!

Hur ofta ska man fylla på med energi under ett cykelpass? Ett bra riktmärke är att stoppa i sig något var 45:e minuter under längre aktiviteter. Precis som bilen behöver bränsle fungerar även vi på samma sätt. Blanda och ta med dig en sportdryck, en bar eller gel som ger dig snabb energi som kroppen enkelt tar upp - och du orkar hela vägen hem!

Beställ din 2021-modell

Hur kommer cykelåret 2021 att bli? 2020 var ett exceptionellt år som minst sagt satte spår på cykelmarknaden. Tillgången på cykel stramades åt, samtidigt som efterfrågan ökade. Vi tror att de allra populäraste modellerna kommer gå åt snabbt när våren kommer, därför rekommenderar vi dig som har spanat in en cykel redan nu att inte vänta för länge, eftersom vi inte kan garantera att alla modeller kommer finnas i lager hela våren.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor!

Ring oss:010 - 101 40 00

Mail: support@cykelkraft.se

Eller chatta med oss via den blå knappen i hörnet!