Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Cykelskor vinter – 4 varma cykelskor för dig som cyklar MTB året runt

Att hålla sig torr och varm om fötterna är en viktig förutsättning för att kunna njuta av snabba svängar och stökiga stigar även när temperaturen kryper nedåt. I den här artikeln tipsar vi om fyra varma favoriter för dig som söker vintercykelskor för mountainbiking.


Se allt inom cykelskor vinter

Stela, kyliga tår och blöta skor är aldrig någon höjdare, men när det kommer till cykling är det extra viktigt att hålla fötterna torra och varma. Genom att använda ett par cykelskor speciellt anpassade för väderleken kan du säkerställa att du håller kroppstemperaturen i schack och därmed också presterar på topp under cykelturerna. I artikeln nedan får du tips på några av våra favoriter när det kommer till cykelskor som passar att användas till MTB-åkning under vintern.


- Varma cykelskor - 

Cykelskor vinter - Cykelskor MXZ 304 Wide

Cykelskor MXZ 304 Wide

En cykelsko med en unik vinterläst som tar vintercyklingen till nya nivåer. Tack vare sin tåbox som är bredare och fylligare än hos traditionella skor kan du bibehålla en bra blodcirkulation i fötterna även om du använder tjockare sportstrumpor. Skorna är utrustade med en slitstark ovandel i vattentåligt material och högkvalitativ 3M Thinsulate-isolering, vilket gör att de fungerar bra i temperaturer ända ner till -14 grader.

KÖP HÄR: Vintercykelskor MXZ 304 Wide från Lake Cycling


Cykelskor vinter - Cykelskor CB-M07

Cykelskor CB-M07

Ett par cykelskor som garanterat håller dig varm och bekväm under långa cykelturer både höst- och vintertid. Skorna har en stoppning i mjukt och extremt värmeisolerande material, vattentät ovandel och reflektiva detaljer för höjd säkerhet i trafiken. Kan vara något små i storleken, så en eller två storlek större än din vanliga storlek rekommenderas.

KÖP HÄR: Vintercykelskor CB-M07 från XLC


Cykelskor vinter - Cykelskor MW501 MTB

Cykelskor MW501 MTB

En rejäl modell som passar dig som vill ha en sko som är komfortabel, slitstark, värmeisolerande och vattentålig. Skorna är utrustade med ett extra DRYSHIELD-lager och ventilerande perforeringar på ovandelen, vilket garanterat håller dig torr om fötterna både från insidan och utsidan. Tack vare sin smidiga snabbsnörning sitter modellen också säkert på plats utan att klämma åt på obekväma tryckpunkter.

KÖP HÄR: Vintercykelsko MW501 MTB från Shimano


Cykelskor vinter - Cykelskor Artica X5

Cykelskor Artica X5

En populär vintersko som ser till att du håller dig varm, torr och bekväm oavsett om du cyklar mountainbike på stökiga stigar, jobbpendlar eller kör intervallträning på grusvägar. Utöver sina effektiva vattentäta och ventilerande egenskaper är modellen också utrustad med ett isolerande lager aluminiumfolie på undersidan. Aluminiumfolien skyddar nämligen kylan från pedaler och klossar att sprida sig till skon och vidare till foten, vilket håller dina fötter varma även under de kyligaste väderförhållandena.

KÖP HÄR: Vintercykelsko Artica X5 från Fizik- Varma skoöverdrag cykel - 

Vill du inte investera i ett par helt nya skor till vintercyklingen kan det vara värt att satsa på ett par varma skoöverdrag istället. Dessa fungerar som ett slags skydd till dina vanliga cykelskor och hjälper till att hålla kyla, vatten, vind och smuts borta från dina fötter. Skoskydden nedan passar bra att använda under höst och vinter, då de är utrustade med värmehållande egenskaper.


Se hela vårt utbud av skoöverdrag

Se allt inom cykelskor


Läs också: 6 vattentäta cykelhandskar som klarar alla väder

Läs också: Mountainbike bäst i test

Läs också: Bästa stänkskärm MTB – årets populäraste stänkskärmar till mountainbike