Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Cykellås med larm – 3 olika varianter

Skulle det inte vara skönt med ett lås som låter om någon rör det? Eller vill du kunna se om cykeln flyttas via en app? Idag finns det flera olika möjligheter att skydda din cykel och försvåra för tjuven. Här går vi igenom tre av de mest populära.


Här hittar du alla cykellås


Hur fungerar lås med larm till cykel?

Utvecklingen av cykellås har tagit stora kliv de senaste åren, där olika typer av larm blir allt vanligare. En variant är lås som har både larm och lås i ett. Dessa låter ifall någon rör och rycker i cykeln eller låset. Sen finns det separata larm som låter ifall någon rör din cykel. Dessa går såklart att kombinera med befintligt lås på din cykel. En tredje variant är att installera en gps-tracker i motorn på din elcykel. Då får du ett larm i din mobilapp om din cykel flyttas och du kan sedan följa din cykel och se vart tjuven parkerar den. Här nedan kikar vi närmare på de olika alternativen.


Kombinerade larm och låssystem

Cykellås med larm - Vikbart lås Abus Bordo 6000A Alarm 900mm

Vikbart lås Abus Bordo 6000A Alarm 900mm är ett kombinerat lås och larm som låter med en styrka på 100 dB i 15 sek och aktiveras sen på nytt automatiskt. Ifall någon råkar putta till din cykel ger den bara ifrån sig en kortare varningssignal. Låset är konstruerat likt en tumstock som du viker ut och låser runt och fast din cykel i något.

Köp vit här

Köp svart här


Cykellås med larm - ABUS SmartX Alarm

ABUS SmartX Alarm är ett lås med larm som du öppnar med din mobil via bluetooth. Det räcker att du är i närheten av ditt lås med din mobil för att du ska kunna klicka upp låset. Om någon annan skakar på låset avges ett tjut på 100 dB. Batteriet i låset är uppladdningsbart och den finns i två storlekar; 13 mm och 30 mm. Fäste ingår.

Köp här


Cykellås med larm - Bygellås ABUS Alarm

Bygellås ABUS Alarm känner av minsta rörelse från tjuven och låter med ett ljud på 100 dB. 12 mm tjock bygel med ett högkvalitativt lås som är svårt att dyrka upp.

Köp 230 mm här

Köp 160 mm här


Larm för cykel utan lås

Cykellås med larm - Alarmbox ABUS blå

Alarmbox ABUS är ett prisvärt larm som fästes direkt på cykelns ram. Aktiveras av skakningar och rörelse och ger ifrån sig ett ljud på 100 db i 15 sek, därefter aktiveras larmet igen. Tål regn. Fäste för montering ingår.

Köp blå här

Köp svart härGPS som stöldskydd till cykel

Cykellås med larm - GPS skydd

Du monterar eller låter oss montera den lilla gps-sändaren i motorutrymmet på din elcykel. Via en app i mobilen aktiverar du enkelt din cykel som låst och får sen ett larm i realtid om din cykel skulle flyttas. I appen kan du sen följa din cykel. Gps:en fungerar i hela Europa.

Alla GPS skydd för din elcykelSe fler cykellås här


Läs också: Byta pedal på cykel - så enkelt är det

Läs också: Rengöra cykel - så gör du för att tvätta cykeln grundligt

Läs också: Storlek racercykel - så väljer du rätt storlek