Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Cykel 10 år – 4 klassiska stadscyklar för den unga pendlaren

Att få börja cykla själv till skolan, kompisar och idrottsträningar är en stor milstolpe för de allra flesta barn – men för att kunna pendla bekvämt mellan de olika destinationerna krävs en riktigt bra cykel för ändamålet. I den här artikeln får du tips och inspiration på alternativ för dig som letar efter den perfekta stadscykeln till en tioåring.


Se alla våra barncyklar

Har din tioåring börjat få försmak för cykellivet är det få saker som kan sätta stopp för det. Det ska cyklas till skolan, till kompisar och till aktiviteter oavsett väder och temperatur – men för att det ska gå snabbt och smidigt för junioren att ta sig fram krävs en bra cykel. I artikeln nedan får du tips på stadscyklar med så kallad damram (men som absolut kan användas oavsett kön!) som är i storlek 24” och som passar barn med en längd mellan 130 - 150 centimeter.

Cykel 10 år - FCL 24 från Frappé

FCL 24 från Frappé

En stilren och elegant juniorcykel som kombinerar komfort, prestanda och praktisk funktion. Cykeln är 3-växlad, ger en avslappnad körställning och är utrustad med pakethållare både fram och bak. Alla cykelns komponenter är dessutom anpassade för det tuffa nordiska klimatet, så att cykeln kan leva ett gott och långt liv. Finns i fler färger.

KÖP HÄR: Juniorcykel FCL Mintgrön 24 från Frappé


Cykel 10 år - Black Winther Granny från Winther

Black Winther Granny från Winther

En riktigt häftig stadscykel med en modern, diskret design. Cykeln är utrustad med pakethållare, cykelkorg, kedjeskydd och ramlås samt speciellt framtagen utifrån samma former som vuxenmodellen. På så sätt kan barnet som gärna vill ha en cykel som matchar mammas uppfylla sin önskan! Cykeln är också 7-växlad, vilket gör den perfekt för junioren som gärna cyklar kors och tvärs över staden.

KÖP HÄR: Juniorcykel Black Winther Granny från Winther


Cykel 10 år - F24 från Kronan

F24 från Kronan

Är du ute efter en robust men lätthanterlig juniorcykel med en traditionell design är modellen F24 från Kronan ett bra alternativ. Cykeln är 3-växlad och utrustad med allt man kan tänka sig behöva: reflexer, belysning, ringklocka, stänkskärmar, kedjeskydd cykelkorg och pakethållare.

KÖP HÄR: Juniorcykel F24 från Kronan


Cykel 10 år - G-Style från Winther

G-Style från Winther

En juniorcykel med lågt insteg och klassiska former som är fullt anpassade efter barns anatomi. Utöver att den rullar bra på asfalt är den också flexibel nog att dämpa vibrationer från exempelvis grusvägar, vilket gör den till en mångsidig och lättmanövrerad cykel för den unga pendlaren. Cykeln är 7-växlad, utrustad med bland annat cykelkorg och ramlås samt har fotbroms baktill och v-broms framtill.

KÖP HÄR: Juniorcykel G-Style från Winther


Se fler 24” cyklar här


Läs också: Bästa cykelhjälmen

Läs också: Reflexer till cykel – öka din säkerhet i trafiken med cykelreflexer

Läs också: Bästa cykellampan