Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Bästa mtb under 10 000 kronor - våra mest populära mountainbikes

Vilken mountainbike under 10 000 kr är det bästa köpet om man får tro kunderna själva? Det har vi tagit reda på! Här listar vi de modeller som sålt allra bäst hos oss under det senaste året. 


Se alla våra mtb här

Är du sugen på att börja cykla mountainbike? Med en mtb kan cykla i skog och mark och ta dig an stökig terräng, men du kan också använda den till att pendla till jobbet. En mtb är en mångsidig cykel helt enkelt. Nedan hittar du de mest sålda cyklarna inom mtb-kategorien under 10 000 kr. Samtliga på listan lämpar sig perfekta som instegsmodell, det vill säga din första mountainbike!

Topp 5 populära mtb under 10 000

  1. MTB Superior XC 819 
  2. MTB Trek Marlin 4 29" 
  3. MTB Rock Machine Manhattan 40-29 
  4. MTB Scott Aspect 760 
  5. MTB Scott Aspect 970 

Bästa mtb under 10 000 - MTB Superior XC 819 svart

Mest sålda! MTB Superior XC 819 svart

Det mest sålda MTB under 10 000 kr det senaste året, vilket inte är svårt att förstå, är MTB Superior XC 819. Denna prisvärda instegsmodell är en sportig MTB-cykel som med hjälp av sina 2x8 växlar ger dig möjlighet att hänga med i de flesta spåren. Den kommer med skivbromsar, dämpad framgaffel och en funktionell drivlina. Förberedd för pakethållare, stöd och annan utrustning du önskar köpa till.

KÖP HÄR: MTB Superior XC 819 svart


Bästa mtb under 10 000 - MTB Trek Marlin 4 “29

2:a plats. MTB Trek Marlin 4 “29

Perfekt mountainbike till stigcykling eller för transportcykling oavsett underlag. Framgaffeln är dämpad så att färden blir så bekväm som möjligt. Denna MTB är stabil, bekväm och pålitlig. Rejält mönstrade däck och många fästen för både pakethållare, stänkskärmar och cykelstöd. Idealisk för nybörjaren som är nyfiken på MTB-cyklingen.

KÖP HÄR: MTB Trek Marlin 4 “29


Bästa mtb under 10 000 - MTB Rock Machine Manhattan 40-29 Gul

3:e plats. MTB Rock Machine Manhattan 40-29 Gul

Den populära storsäljaren Rock Machine Manhattan 40-29 är en lätthanterlig, tuff och bekväm MTB med pålitlig säkerhet. 14 växlar tar dig precis dit du vill. Denna MTB klarar alla underlag med en bibehållen komfort och greppvänliga däck. Aluminium ramen tål en hel del stryk, vilket är bra för den som vill våga sig ut i stökig terräng. Rock Machine Manhattan passar den glada amatören perfekt.

KÖP HÄR: MTB Rock Machine Manhattan 40-29 Gul


Bästa mtb under 10 000 - MTB Scott Aspect 760 mörkgrå/gul

4:e plats. MTB Scott Aspect 760 mörkgrå/gul

MTB Scott Aspect 760 är en cykel som passar dig som helst cyklar i skogsterräng och på grusvägar. Denna MTB gör dig inte besviken. Dämpad framgaffel, effektiva skivbromsar och 16 växlar tar dig dit du vill cykla. Scott Aspect har 27,5” hjul med kraftfulla däck som svarar snabbt i kurvor och som ger dig större precision och en stadig säkerhet. Perfekta cykeln för dig som vill testa mountainbiking.

KÖP HÄR: MTB Scott Aspect 760 mörkgrå/gul


Bästa mtb under 10 000 - MTB Scott Aspect 970 grön

5:e plats. MTB Scott Aspect 970 grön

Snygg, grön cykel, för dig som vill ha en prisvärd cykel som sticker ut oavsett om du cyklar i skogen, på grusväg eller bara ner till fotbollsplan. Detta är en mångsidig MTB för glada amatörer. Cykeln är utrustad med beprövade komponenter som räcker för enklare äventyr och även fungerar på asfalten. 21 växlar, mekaniska skivbromsar och ordentligt dämpad framgaffel gör det här till din bästa kompis i skogen.

KÖP HÄR: MTB Scott Aspect 970 grön


Se fler MTB cyklar här


Läs också: Ramstorlek cykel – hur väljer jag rätt ram?

Läs också: Pumpa cykeldäck - 5 vanliga frågor och svar