Filter
Sortera
Visar 1 produkter

BMX cyklar - Köp din BMX på nätet

Här hittar du vårt utbud av BMX. BMX-cyklarna är från början egentligen avsedda för tävling. Det finns två huvudgrupper av BMX-hojar, bancyklar och freestylecyklar.
Bancyklar används for tävling på en speciell bana, medan freestyle-cyklarna används för trickåkning eller i skateramper.
BMX:er som används som bancyklar har 20 tums hjul liksom freestyle-cyklarna, bancykelns ram kan vara av krommolybden-stål eller aluminium medan freestyle-cykelns ram är praktiskt taget alltid är tillverkad av krommolybdenstål för att klara påfrestningarna.
Freestyle-BMX:erna har två andra speciella funktioner som rotorbromsen och pegsen. Rotorbromsen är en konstruktion som möjliggör för cyklisten att snurra styret ett helt varv utan att bromsvajern snor sig runt styrstammen och pegsen är stöd som monteras på hjulnaven och på vilka cyklisten står vid vissa trick.

Här finner du BMX-cyklar från tillverkare som Definitive, Mirraco och Scott. Ursprunget för BMX som är förkortningen för ”bicycle motocross” var just en cykel som användes på en motocross liknande bana. I dag finns det även Street BMX eller freestyle som det också kallas, som används bland annat i ramper. BMX är en rolig och billig cykel som används av nästan alla åldrar. Vi säljer Mirraco BMX som är utvecklad av BMX legenden Dave Mirra samt den franska cykeln Definitive som har bröderna Musso som frontfigurer. Det finns även billigare BMX modeller att köpa för de yngre cyklisterna. Om du är intresserad att köpa en BMX så har vi på Cykelkraft ett bra urval, alla modeller finns även i vår butik i Stockholm, Täby.