BMX

Här hittar du vårt utbud av BMX. BMX-cyklarna är från början egentligen avsedda för tävling. Det finns två huvudgrupper av BMX-hojar, bancyklar och freestylecyklar.
Bancyklar används for tävling på en speciell bana, medan freestyle-cyklarna används för trickåkning eller i skateramper.
BMX:er som används som bancyklar har 20 tums hjul liksom freestyle-cyklarna, bancykelns ram kan vara av krommolybden-stål eller aluminium medan freestyle-cykelns ram är praktiskt taget alltid är tillverkad av krommolybdenstål för att klara påfrestningarna.
Freestyle-BMX:erna har två andra speciella funktioner som rotorbromsen och pegsen. Rotorbromsen är en konstruktion som möjliggör för cyklisten att snurra styret ett helt varv utan att bromsvajern snor sig runt styrstammen och pegsen är stöd som monteras på hjulnaven och på vilka cyklisten står vid vissa trick.

Här finner du BMX-cyklar från tillverkare som Definitive, Mirraco och Scott. Ursprunget för BMX som är förkortningen för ”bicycle motocross” var just en cykel som användes på en motocross liknande bana. I dag finns det även Street BMX eller freestyle som det också kallas, som används bland annat i ramper. BMX är en rolig och billig cykel som används av nästan alla åldrar. Vi säljer Mirraco BMX som är utvecklad av BMX legenden Dave Mirra samt den franska cykeln Definitive som har bröderna Musso som frontfigurer. Det finns även billigare BMX modeller att köpa för de yngre cyklisterna. Om du är intresserad att köpa en BMX så har vi på Cykelkraft ett bra urval, alla modeller finns även i vår butik i Stockholm, Täby.

filter
 • product

  SCOTT VOLT X10

  En dirt/trail BMX med en ram och framgaffel i CrMo stål. Levereras inklusive pegs fram och bak. Kraftig 14mm bakaxel. X10 är lättare än småsyskonen, och har en finare framgaffel tillverkad i CrMo-stål.

  -22%
  3 790kr
  Rek. pris4 890:-
  läs mer
 • product

  SCOTT VOLT-X 30

  Scott Volt-X 30 är en dirt/trail BMX med ram och framgaffel i CrMo stål. Den kommer utrustad med pegs fram och bak.

  3 990kr
  läs mer
 • product

  SCOTT VOLT-X 10

  Scott Volt-X 10 är en freestyle BMX med ram och framgaffel i CrMo stål. Vad som skiljer den mot Volt-X 20 är fram för allt att den kommer med en finare framgaffel. Den kommer utrustad med pegs fram och bak.

  5 490kr
  läs mer
 • product

  SCOTT VOLT-X 20

  Scott Volt-X 20 är en freestyle BMX med ram och framgaffel i CrMo stål. Den kommer utrustad med pegs fram och bak.

  4 790kr
  läs mer
Clock

köp nu - betala sen!

Hos oss kan du enkelt dela upp betalningen på upp till 36 månader.

Betalningsvillkor

Om Cykelkraft.se

Cykelkraft startades 1994 och i över 20 år har vi försett våra kunder med kvalitetsprodukter inom cykling och moped.

Läs mer om Cykelkraft