Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Anmälan till Vätternrundan

Det är en vanlig myt att endast de tränade baristorna kan göra en prefekt cappuccino. Med lite övning och dessa enkla tips kan du själv göra en perfekt cappuccino hemma. Denna kommer bli både en bra start på träningen och en välförtjänt belöning efter passet.

Här är mina tips på hur du gör en perfekt cappuccino:

  1. Häll kall mjölk i en metall behållare som gärna stått i kylen några minuter, detta gör att du kan skumma mjölken längre utan att den blir för varm.
  2. Har du en Ångmjölkskummare så hetta upp den ordentligt och spola rent den någon sekund.
  3. Värm upp mjölken med mjölkskummaren och se till att kontinuerligt sänka behållaren i den takt som mjölken stiger.
  4. Håll din hand i botten av bägaren, blir det för varmt (ca 65 grader) så är mjölken varm nog att serveras.
  5. Förbered en kopp espresso och häll i den varma mjölken försiktigt, börja hälla från mitten och avsluta vid kanten så formas skummet som ett fint hjärta.
  6. Voila!