Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Elcykel 2017

En elcykel passar de flesta som är ute efter ett bra och smidigt transportmedel. Oavsett om du vill kunna cykla till jobbet och slippa anlända svettig till din arbetsplats eller om du vill börja cykla för att komma igång med träningen så passar en elcykel dig.

Ska man vara helt korrekt så är det så kallade elassisterade cyklar du hittar hos oss. Med en elassisterad cykel menas att den driver endast när du trampar och upp till en hastighet av maximalt 25 km/h. Sedan finns det även elcyklar som kräver mopedkörkort som går upp mot 45 km/h och dessa säljs i regel inte i cykelaffärer. Nu när dessa elcykel-begrepp är utredda är det dags att kika in de grymma elcykel-nyheterna du hittar i vår webbshop.

Crescent elcykel

crescent elcykel

Om ni läst intervjun Crescent 2017 med Johanna Smedberg vet ni att Crescent tagit ett rejält kliv framåt när det kommer till deras elcyklar. Förutom ett breddat sortiment till olika typer av konsumenter så har det även gjort ett stort lyft beträffande motorerna. De har blivit starkare, tystare och håller dessutom längre mellan laddningarna.

Bland Crescents elcyklar är det i princip omöjligt att välja enbart en favorit och därför har vi listat tre av våra favoriter bland deras elcyklar (utan inbördes ordning).

  1. Crescent Elin är kanske en av marknadens mest prisvärda elcyklar. Till ett pris av 16 490 kr får du en elcykel som inte tummar på kvalité eller komfort. Med Crescent Elin kan du själv välja vilken hjälp du vill ha av motorn och trampa på utan större ansträngning. På styret sitter det en display som ger dig en bra överblick över valt effektläge, hastighet och hur länge det är kvar tills batteriet behöver laddas.
  2. Crescent Ella är elcykeln som hjälper dig i med och motgångar. Tröga backar, motvind eller en välfylld cykelkorg är inget som behöver göra din cykeltur jobbig om du har en Crescent Ella. Denna elcykel hjälper ger dig helt enkelt en bra push på traven och det till ett väldigt överkomligt pris dessutom: 13 990 kr
  3. Crescent Elda - här räcker det med att citera marknadschefen på Crescent Johanna Smedberg för att ni ska förstå varför Crescent Elda är en av våra favoriter. ”Denna elcykel är fantastiskt skön att cykla på, den tillverkas i Varberg och har ett pris som enligt mig är väldigt mycket elcykel för pengarna och en billig transport till och från jobbet ”

Klicka här för att se Elin, Ella och Elda samt alla andra elcyklar från Crescent

Monark elcykel

monark elcykel

Monark Elisabeth 2-vxl automat 2017 är en ny och förbättrad version av Monark Elisabeth 2016. Om man bortser från att Monark Elisabeth är elassisterad så är det kort och gott en klassisk och vacker damcykel med cykelkorg, skön sadel och pakethållare. Om man däremot ser till det faktum att Monark Elisabeth är en elcykel så har den en stark elmotor (250 W) som hjälper dig att ta dig fram utan någon vidare ansträngning. Automatväxlarna gör så att du helt och hållet kan koncentrera dig på din cykling eftersom växlingen sköts per automatik beroende på trampmotståndet. Precis som på Crescent elcyklar så sitter det en display på styret där du ser effektläge, hastighet och batteriets laddnivå.

Klicka här för att se alla elcyklar från Monark

Nishiki elcykel

nishiki elcykel

Nishiki var ganska sena på elcykelbollen, men är helt klart med i matchen och 2017 fortsätter de med denna fenomenala trend. Det har förstått vikten av att tillverka bra elcyklar och det är exakt vad det har åstadkommit även detta år.

Nishiki Assist SL har inför 2017 fått en ny uppdaterad ram, aluminiumskärmar och bättre belysning. I övrigt håller elcykeln samma klass som förra årets elcykel från Nishiki. Nishiki Assist SL har tillskillnad från många andra elcyklar på marknaden 26”-hjul vilket innebär att den är aningen nättare än de vanliga elcyklarna med 28”-hjul. Motorn drivs av ett uppladdningsbart batteri som är placerat i underröret och som på så vis inte påverkar cykelns köregenskaper. Denna elcykel har dessutom hydrauliska skivbromsar som ger överlägsen bromsprestanda.

Klicka här för att se Nishiki Assist SL samt alla andra elcyklar från Nishiki

Scott elcykel

scott elcykel

Precis som Crescent så har Scott breddat sitt sortiment av elcyklar och förstått att en och samma elcykel inte passar för alla. Nu finns det en mängd valmöjligheter utifrån egenskaper, form och komponenter. Bland Scotts elcyklar finns det två stycken som vi tycker utmärker sig lite extra.

  1. Scott E-Sub Tour är en sportig och bekväm pendlarcykel som finns i både ”herr- och dammodell”. Det är en fullt utrustad elcykel med dämpad framgaffel för att bättre kunna hantera ojämnt underlag. Komponenterna är väl utvalda med Shimano Deore-växlar och hydrauliska Shimano BR-M315 skivbromsar. Som krona på verket har Scott E-Sub Tour dessutom en av marknadens bästa elmotorer från Bosch med lång batteritid och som kan hantera riktig kyla.
  2. Scott E-Aspect 920 är mountainbikefantasternas drömelcykel. Förutom Scott E-Aspect 920’s iögonfallande utseende så är det en elcykel med grym motor, schyssta komponenter och med en grym, luftdämpad framgaffel från Rock Shox.

Klicka här för att se Scott E-sub, Scott E-Aspect 920 och samt alla andra elcyklar från Scott

Skeppshult elcykel

skeppshult elcykel

Sist men definitivt inte minst har vi Skeppshult elcyklar. Skeppshults elcyklar är verkligen definitionen av stilrent. Skeppshults elcyklar är, precis som alla deras övriga cyklar, riktigt gedigna hantverk. Smäckra stålramar, fina komponenter och hög komfort ger maximal cykelupplevelse. Har du någon gång cyklat på en Skeppshultcykel vet du exakt vad vi pratar om. Bland Skeppshults elcyklar är det svårt att välja en eller några favoriter utan det handlar snarare om vilken typ av broms du föredrar (skivbroms eller forbroms) och hur många växlar du är ute efter. Skeppshult elcyklar är utrustade med samma solida elmotor Shimano STePS 250 W på samtliga cyklar, men med lite varierande komponenter och tillbehör i övrigt.

Klicka här för att se alla elcyklar från Skeppshult